Ugrás a részletekre ↓

10 ok, amiért érdemes jelentkezni

1. Kinyílik a világ

Minden iskola nagyon sokszínű, a diákok sokszor fantasztikusan eltérő nemzeti, kulturális, vallási, társadalmi és anyagi háttérrel rendelkeznek. Ez lehet így más nemzetközi iskolában is - ami viszont egyedivé teszi a UWC-t, az az, ahogyan az oktatási és nevelési modell ezekre a különbségekre alapoz.

 

 
3. A problémamegoldó képességed fejlődik

Otthonuktól több száz (ezer) kilométerre, távol a családjuktól a diákok nagyfokú önállóságra tesznek szert. A UWC diákok problémamegoldó készségei híresen jók, legyen szó komplex társadalmi kérdések megoldásáról, vagy az iskolai hétvégi program megszervezéséről.

 

 

 

 
5. A UWC-ben sok hasznos dolgot fogsz tanulni

A UWC-ben elsajátított tanulmányi és társas készségek nagy segítséget és előnyt jelentenek az egyetemi évek alatt és a munkaerőpiacon.

 

 

 
7. A UWC több mint iskola

A UWC egy életre szóló élmény. Lehet, hogy a magyar érettségivel is felvehetnek külföldi egyetemekre, de a UWC olyan dolgokra is megtanít, amikre egy átlagos magyar középiskola aligha. A kibontakozásra sarkalló személyes tér, az egyéni felelősségvállalás fontossága, a diákok szabadsága központi részei ennek az oktatási modellnek, amelyben a diákok érzékeny, a világra nyitott fiatal felnőttekké válnak.

 

 
9. A UWC-ben a tanárok odafigyelnek rád

Az iskolák figyelembe veszik a diákok ötleteit, elképzeléseit, és támogatják azokat. A tanárok is partnerként kezelik a diákokat, sokkal egyenlőbb a tanár-diák viszony, mint a magyar középiskolákban.

 

 

 
2.Önmagad lehetsz

A UWC iskolák a “teljes ember” nevelését tűzték ki célul, ezért a diákok olyan sokszínű, motiváló, inspiráló és egyedi oktatási rendszerben tanulnak, amelyhez hasonló alig van a világon.

 

 

 

 
4. A UWC diákok egy kreatív szellemi műhelyt alkotnak

A diákok elhivatottak és motiváltak, együtt pedig olyan vibráló és kreatív szellemi műhelyt alkotnak, amely érdekes és egyedi válaszokat ad a világ társadalmi és környezeti problémáira.

 

 

 

 

6. A UWC iskolák gyönyörű helyeken vannak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. A UWC-ben életre szóló barátságokat köthetsz

A világ minden tájáról lesznek barátaid, így a jövőben sokkal könnyebb lesz utazni!

 

 

 

 

 

10. Innen mehetsz akár a Harvard-ra is

A világ egyetemei ismerik és elismerik a UWC iskolákat, az onnan érkező diákokat pedig tárt karokkal várják. Sok nemzetközi hírű, nagynevű egyetem küldi el felvételi irodájának képviselőjét a UWC iskolákba, hogy népszerűsítsék magukat és részletes tájékoztatást adnak, ezzel is segítve a diákokat.