Ugrás a részletekre ↓

COVID-19

Biztonságos UWC-ben tanulni a koronavírus idején?

Mindegyik iskola komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy megelőzze a járvány bejutását a közösségbe. A kiérkező diákoknak (mindig a helyi törvényeknek megfelelően) karanténba kell vonulniuk, és az iskolába, kollégiumba csak negatív teszteredmény után léphetnek be. Az órákon, közösségi alkalmakon sok iskolában kötelező a maszkviselet. Több iskola rendszeresen teszteli a diákokat év közben is.

A UWC nemzetközi irodában működő koronavírus munkacsoport folyamatos összeköttetésben van az iskolákkal és a nemzeti bizottságokkal, és rendszeresen beszámol a legfrissebb fejleményekről, hírekről. 

Hogyan értinti a válogatást a koronavírus?

Az első fordulót nem érinti, mert teljes mértékben online történik. 

A jelentkezés második fordulóját 2022. február 12-13. között, online formában tartjuk. Az online platformot és a bejelentkezéshez szükséges linket az interjú előtt eljuttatjuk az érintett jelentkezőknek.

A jelentkezés harmadik fordulóját pedig 2022. február 26-27. között rendezzük meg. A forduló szervezése során figyelembe vesszük a COVID-19 világjárvány aktuális helyzetét és a forduló időpontjában hatályos korlátozásokat.

Arról, hogy a harmadik fordulót személyesen vagy online szervezzük-e meg, minden jelentkezőt megfelelő időben értesítünk.