Ugrás a részletekre ↓

UWC oktatási modell és értékek

 

„Többek vagyunk, mint amit magunkról gondolunk,csak rá kell hogy vezessenek bennünket erre; akkor talán az életünk további részében már nem érnénk be kevesebbel.”

- Kurt Hahn, Founder of UWC

Mitől különleges az UWC?

Hiszünk abban, hogy az oktatásnak segítenie kell a fiatalokat abban, hogy felfedezzék, hogy a változás lehetséges, és hogy ők maguk is létre tudják hozni.

Az UWC diákjaként megtanulhatod, hogyan indíthatsz el változást bátor cselekvéssel, önzetlen vezetéssel és figyelmes meghallgatással. Élményekben és közösségi tevékenységekben lesz részed, ami felkészít arra, hogy későbbi életedben magabiztosan építkezz és együttérzéssel vezess.

Hogyan érjük ezt el?

Oktatási modellünket olyan alapelvekre építettük, amelyek célja, hogy segítsünk neked kiteljesíteni a benned rejlő lehetőségeket - tanulmányi, erkölcsi, társadalmi és érzelmi téren egyaránt. Iskoláink mindegyikének megvan a maga sajátos identitása, de ezek a közös értékek egyesítik őket:

  1. A tanulás sokszínű iskolai-kollégiumi közösségben zajlik. A diákokat olyan változatos régiókból és társadalmi csoportokból válogatjuk össze, amelyek a világban jelenlévő, különféle fokú és fajta közösségeken belüli és köztük fennálló feszültségeket is tükrözik.
  2. Az alkalmazott oktatási-nevelési módszer elvárja az interkulturális megértést és a másik iránti őszinte törődésre való képesség kifejlesztését, melynek alapját az itt megélt közös élettapasztalatok, az együttműködő és együtt alkotó közösség adják. Ebbe a globális kérdésekről, problémákról való eszmecsere és az azokkal való foglalkozás is beletartozik a béke előmozdítása érdekében.
  3. A kiegyensúlyozott személyiség kialakításához alapvető fontosságú a testi erőnlét és az egészséges életmód. Az egészségtelen életmód korlátok közé szorítja az önmegvalósítást.
  4. A közösségi lét az iskolai élet sarokköve, mely az iskola minden egyes diákjának teljes és aktív részvételét igényli.
  5. A diákoktól elvárható, hogy határozottan tegyenek a fenntarthatóság előmozdításáért mind egyéni, mind intézményi szinten.
  6. A diákoknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy egyéni kezdeményezőkészségükről, önfegyelmükről és felelősségtudatukról tanúbizonyságot tegyenek, és képesekké váljanak arra, hogy a kockázatokat kezeljék, a kihívásokat pedig bátran felvállalják. Ahol ez elvárható vagy szükséges, mindezt felnőtt jelenléttel is támogatni kell.
  7. Az egyéni tehetséget és egyedi képességeket el kell ismerni. Minden iskolában kell, hogy legyenek olyan programok, amelyek a diákok kibontakozását hivatottak segíteni.

Oktatási-nevelési megfontolásainkat és tantervünket ezekre az elvekre építettük, és ezreket inspiráltunk arra, hogy megtalálják a készségeket és az önbizalmat a változás elindításához.

Az UWC után továbbléphetsz az általad választott egyetemre, vagy a számodra megfelelő hivatás útjára. 

Erős tanulmányi alapokkal távozol majd innen. De ez nem minden: önmagadat, a körülötted lévő világot és a másokon való segítés erejét is is jobban megértve léphetsz tovább.

Amit itt kapsz, az egy másképp felépített, különleges fajta iskolázottság.