Ugrás a részletekre ↓

Ösztöndíjalap


Mi az Ösztöndíjalap?

A UWC Magyarországi Egyesülete 2019-ben létrehozta az Ösztöndíjalapot kifejezetten azzal a céllal, hogy fenntarthatóvá váljon a magyarországi UWC szervezet természetes növekedése, illetve megfelelő hangsúllyal részt tudjon venni Magyarország a UWC nemzetközi mozgalomban.

A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva az UWC iskolák egyre inkább úgy tekintenek a magyar diákokra, mint a világ gazdagabbik feléről érkezőkre, ezért egyre kevésbé hajlandóak teljesen szükség alapú ösztöndíj felajánlásra. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy a pályázaton jól szereplő diákok jó része nem képes a 10-50%-os minimális önrészt önerőből előteremteni.

A UWC Magyarország Egyesülete fennállása óta minden évben szívesen segített lehetőségeihez mérten az ösztöndíj kiegészítésekben. Az Ösztöndíjalap ehhez egy megbízható, kiszámítható hátteret biztosít az évről évre sikeres gyűjtések puffereként. A hosszú távú cél, hogy a befektetés növekedésével az Egyesület az éves kamatokból tudjon ösztöndíjakat finanszírozni.

Az Ösztöndíjalap támogatása

Az Ösztöndíjalapba adományt eljuttatni lehetséges banki átutalással, online bankkártyás vagy Paypal-os fizetéssel, illetve az Egyesület EUR és USD Wise számláira való utalással, a közlemény illetve megjegyzés rovatban jelezve, hogy "Ösztöndíjalap". A különböző támogatási módok ezen az oldalon érhetőek el.


Az alap tevékenységével és az adományozással kapcsolatos kérdésekkel Szilassi Zoltán (UWC-USA '91) Ösztöndíjalap koordinálásáért felelős elnökségi tag a zoltan.szilassi@hu.uwc.org email címen érthető el.