Ugrás a tartalomhoz ↓

COVID-19

Biztonságos UWC-ben tanulni a koronavírus idején?

Mindegyik iskola komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy megelőzze a járvány bejutását a közösségbe. A kiérkező diákoknak (mindig a helyi törvényeknek megfelelően) karanténba kell vonulniuk, és az iskolába, kollégiumba csak negatív teszteredmény után léphetnek be. Az órákon, közösségi alkalmakon sok iskolában kötelező a maszkviselet. Több iskola rendszeresen teszteli a diákokat év közben is.

A UWC nemzetközi irodában működő koronavírus munkacsoport folyamatos összeköttetésben van az iskolákkal és a nemzeti bizottságokkal, és rendszeresen beszámol a legfrissebb fejleményekről, hírekről. A járvány kitörése óta egyetlen magyar diák sem fertőződött meg a vírussal.

Hogyan értinti a válogatást a koronavírus?

Az első fordulót nem érinti mert teljes mértékben online történik. 

A jelentkezés második fordulóját 2021. február 6-7. között, harmadik fordulóját pedig február 27-28. között tartjuk. A fordulókat szervezése során figyelembe vesszük a COVID-19 világjárvány aktuális helyzetét és a fordulók időpontjában hatályos korlátozásokat.

Arról, hogy a második és harmadik fordulót személyesen vagy online szervezzük-e meg, minden jelentkezőt megfelelő időben értesítünk.