Ugrás a részletekre ↓

10 ok, amiért érdemes jelentkezni

1. Az UWC-ben kinyílik előtted a világ

Minden UWC-iskola nagyon sokszínű, a diákok teljesen eltérő nemzeti, kulturális, vallási, társadalmi és anyagi háttérrel rendelkeznek. Más nemzetközi iskolákkal összehasonlítva az UWC-t az teszi egyedivé, hogy az oktatási modell éppen ezekből a különbségekből kovácsol összetartó erőt.

2. Az UWC-ben tapasztalatokon át tanulhatsz

Az UWC-s oktatás sarokköve az aktív, tapasztalati tanulás, a tantermen belül és kívül egyaránt. Minden iskolában több tucat délutáni elfoglaltság közül választhatsz, amelyek három kategóriába tartoznak: kreativitás, testmozgás és önkéntesség. Ezek a tevékenységek legalább annyira fontosak, mint a tanórák.

3. Az UWC-ben fejlődik a problémamegoldó készséged

Távol a megszokott családi és kulturális közegüktől a bentlakásos UWC-iskolákban a diákok nagyfokú önállóságra tesznek szert. Problémamegoldó képességeik sokkal  fejlettebbek a kortársaikénál, legyen szó akár komplex társadalmi kérdések megvitatásáról, akár a hétvégi program megszervezéséről.

4. Az UWC-ben a tanárok partnerként kezelnek

Az iskolák figyelembe veszik a diákok ötleteit, elképzeléseit, és támogatják azokat. A tanórán kívüli foglalkozások alappillére a diákok vezetői szerepvállalása. A tanárok az órák alatt is partnerként kezelik a diákokat, sokkal egyenlőbb a tanár-diák viszony, mint a magyar középiskolákban.

5. Az UWC-ben fontos szociális készségekre tehetsz szert

Az UWC-s közösségben eltöltött idő a tanulmányi ismeretek elsajátítása mellett olyan szociális készségekre is megtanít, mint a hatékony kommunikáció, együttműködés, problémamegoldás és konfliktuskezelés nemzetközi környezetben. Ezek a tapasztalatok nagy segítséget és előnyt jelentenek majd az egyetemi évek alatt és a munka világában is.

6. Az UWC-ben életre szóló barátságokat köthetsz

A világ minden tájáról lesznek barátaid, így nemcsak könnyebben tudsz majd utazni, hanem egy hétköznapi turistánál jóval nagyobb rálátásod is lesz a kulturális és gondolkodásmódbeli különbségekre. 

7. Az UWC-ben önmagad lehetsz

Az UWC-iskolákban a diákok olyan sokszínű, motiváló, inspiráló és egyedi oktatási rendszerben tanulnak, amelyben a világ megismerése mellett önmagukhoz is közelebb kerülhetnek. Az UWC-s oktatás célja, hogy segítsünk neked kiteljesíteni a benned rejlő lehetőségeket – tanulmányi, erkölcsi, társadalmi és érzelmi téren egyaránt.

8. Az UWC-ben egyedülálló élményekben részesülhetsz

Az UWC több, mint iskola: lehet, hogy a magyar középiskolákban is vannak szakkörök és délutáni foglalkozások, de itt olyan értékes tapasztalatokra is szert tehetsz, amelyek egy átlagos iskolában nem elérhetők. A kibontakozásra sarkalló személyes tér, az egyéni felelősségvállalás fontossága és a diákok szabadsága szerves részei az UWC oktatási modelljének, amelyben a diákok érzékeny, a világra nyitott felnőttekké válnak.

9. Az UWC-ben lélegzetelállító helyeken lakhatsz

Mind a 18 UWC-iskola egyedi környezetben található, legyen szó egy nyüzsgő nagyváros közepén fekvő, vagy egy távoli, ősvadonnal körülvett campuszról. Számos tanórákon kívüli tevékenység közvetlenül ezekre a környezeti adottságokra épít.

10. Az UWC után a világ bármely táján tanulhatsz

A világ egyetemei ismerik és elismerik az UWC-iskolákat, az onnan érkező diákokat pedig tárt karokkal várják. Sok nemzetközi hírű, nagynevű egyetem küldi el felvételi irodájának képviselőjét az UWC-iskolákba, hogy népszerűsítsék magukat és részletes tájékoztatást adjanak, ezzel is segítve a diákokat.