Ugrás a részletekre ↓

UWC-iskolák

Az UWC-mozgalom 4 kontinensen működő 18 iskolája évről-évre több mint 10 500 tanulónak biztosít kihívást jelentő és személyiségformáló oktatást. 

Minden egyes iskolánk sajátos jellegzetességekkel és identitással rendelkezik, amelyet a neki otthont adó ország, az azon belüli egyéni kulturális környezet és a helyi közösségek együttesen alakítottak ki. Egyes campusokat érintetlen természet vesz körül, míg mások városokba vagy településekbe integrálódtak. Ezek a különféle környezetek is hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyes UWC-iskolák különleges élményt nyújtsanak. Egyes esetekben például az óceán vagy az esőerdő közelsége az, ami élményszerűvé teszi a fenntarthatóságról való tanulást. Máshol a környező terület történelme segíthet abban, hogy a diákok megértsék, hogyan lehet egy jobb jövőt építeni.

Igazi UWC-iskolává a válogatottan, szándékoltan sokszínű diák-összetétel teszi ezeket az intézményeket, és hogy elkötelezettek az UWC küldetése iránt, amely az oktatás erejével törekszik a béke és a fenntarthatóság előmozdítására. Minden egyes UWC-ben a világ minden tájáról érkező, kiugróan különböző háttérrel rendelkező diákok gyűlnek össze, hogy együtt éljenek, együtt és egymástól tanuljanak, s ezáltal megértsék, milyen változásra van szükség a világban, és hogyan tudják ezt megvalósítani.

Page 1

18 Iskola világszerte