Ugrás a részletekre ↓
map

UWC Maastricht

Maastricht, Hollandia

915 diák
 2-18 évesek

Alapítva

2009

3 March 2017

Az UWC Maastricht egy teljesen integrált, multikulturális iskola különböző oktatási és szociális háttérrel rendelkező diákok számára, mely a holland közoktatás keretein belül működik, a holland kormány támogatásával. Az iskola azért jött létre, hogy Maastricht nemzetközi közösségeinek igényeit kielégítse és hogy a UWC-n keresztül a világ egyéb részeiről érkező diákoknak nyújtson oktatást, akik itt tanulnak és élnek a campuson.

Három különleges tuljadonság

  • Állami iskola - a UWC Maastricht az egyetlen UWC iskola, amely az állami iskolarendszeren belül működik, és óvodás kortól egészen középiskoláig oktatja a diákokat.
  • Youth Social Entrepreneurship (YSE) & diákok által vezetett konferenciák - a YSE kezdeményezése abban segíti a diákokat, hogy felismerjék a közösségi problémákat és különleges megoldásokat találjanak a szociális vállalkozással kapcsolatos projektek területén. Számos éves konferenciát vezetnek a diákok: Tedx Maastricht, Youth Environmental Sustainability, International Peace Conference, Theory of Knowledge Conference.
  • A helyi közösség szolgálatában  - A UWC Maastricht egyik folyamatos törekvése, hogy hidat képezzen az iskola és a város közössége között.
A tanteremben 

Az előkészítőben (2-4 évesek) készített tanterv a gyermekek tanulására és fejlesztésére fókuszál.  

Az alap tanterv (4-11 évesek számára) számos tantárgyból áll, melyek az angol nyelvtudás szintjének megfelelően elérhetőek.

Az IB-Middle Years Programme (11-16 éveseknek) arra ösztönzi a diákokat, hogy megragadják és megértsék a kapcsolatot a tradicionális tantárgyak és a való világ között, és kritikus, reflektív gondolkodásúvá váljanak.

A 16-18 évesek számára az iskola az ún. International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP, Nemzetközi Érettségi Program) programját ajánlja. Az általános kurzusok mellett a UWC Maastricht kínál holland, német, spanyol, olasz, arab nyelvórákat, kultúra és művészetet, politikát, vizuális művészetet és zenét.

Az iskolai élet az oktatás mellett 

A UWC Maastricht elkötelezett abban, hogy előmozdítsa a társadalmi vállalkozást a diákok és a személyzet között egyaránt, és az ilyen projektek fenntarthatóságához megfelelő eszközöket, segítséget nyújtanak. A YSE programban való részvétel minden elsőéves diák számára kötelező, akik az IB Diploma Programot választják.

Az első IBDP évben a diákok megterveznek és végrehajtanak egy egyhetes projektet, Maastricht helyi közösségeiben. Ezen felül minden IBDP diák ösztönözve van arra, hogy szervezzen egy projekthetet Európában az iskolaszünetek alatt, a kreativitásra, aktiviásra és általánosságban a felfedezésre.

Az éves kétnapos Theory of Knowledge (TOK) konferencia lehetőséget ad a diákok számára, hogy kritikusan szálljanak szembe az őket körülvevő világgal, komoly előadók segítségével.

A négynapos International Peace Konferencia pedig békéltetőkkel, kihívókkal, támogatókkal és szakértőkkel zajlik a világ minden tájáról, akik megosztják a tudásukat és inspirálóan hatnak előadásaikon keresztül. A diákok, akik megtapasztalták a béke hiányát, vagy bármilyen személyes tapasztalatuk van ilyen konfliktusokban, egyedi megértésre lelhetnek és megoldás alapú beszélgetésekben vehetnek részt.

A Maastricht Model United Nations Conference (MaasMUN) és a TEDxYouth@Maastricht két évente megrendezésre kerülő esemény, melyeket teljes mértékben diákok vezetnek.

Az iskolai létesítmények 

A kampust 2015-ben építették. Parkos környezet veszi körül Maastricht belvárosának északkeleti részén. A helyszínt sportpályák, angol stílusú természetvédelmi terület és házak veszik körül. A campusra való eljutáshoz egy hídon kell keresztülmenni, melyen csak gyalogosok és biciklisek közlekedhetnek.

Földrajzi elhelyezkedés 

Az iskola Maastrichtban, egy nemzetközi városban található, Hollandia legnaposabb, legdélibb részén. A belváros kb. 10 perc bicikliútra van.

Jelentkezés
 

Az iskolaelőkészítőbe, az általános- és középiskolába való jelentkezést a holland törvények szabályozzák. A bentlakásos diákok a UWC nemzetközi bizottsági rendszerén keresztül kerülnek kiválasztásra. További információ:  http://www.uwcmaastricht.nl/admissions 

Elérhetőségek


UWC Maastricht
PO Box 1187
6201 BD Maastricht
Netherlands

18 Iskola világszerte