Ugrás a részletekre ↓
map

UWC Thailand

Phuket, Thaiföld

380 diák
2 -18 évesek

Alapítva

2008

3 March 2017

A UWC Thaiföld 2008-ban jött létre, mint Phuketi Nemzetközi Akadémia, és 2016-ban csatlakoztak a UWC-hez. Ez egy nappali iskola, bentlakásos létesítményekkel, mely egy holisztikus oktatási programot kínál, különös fókusszal a tudatosságra, a tudatos jelenlétre.

Három különleges adottság

  • Tudatosság - A UWC Thaiföld a tantervbe integrálja a szociális, érzelmi nevelést és a tudatos jelenlétet, minden egyes tag számára segítséget nyújtva a kulcsképességek fejlesztésében, ideértve az öntudatosságot és annak irányítását, szociális tudatosságot és hatékonyságot, etikus és hatékony módszerekkel. 
  • Tengeri környezet védelme - Egy nemzeti park elődombságánál és 10 percre az óceántól elhelyezkedve a UWC Thaiföld számos kezdeményezést fejlesztett ki, melyek szigetszerte a tengeri környezet megóvását tűzték ki célul (a mangrove természetes élőhelyének helyreállítása, korallzátony ellenőrzés) és buzdítanak a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos mozgalmakban való részvételre (Műanyagmentes Phuket, közösségi strand és talajtisztítás).
  • Gyakorlati tanulás - A UWC Thaiföld elkötelezett híve a gyakorlati tanulásnak és annak, hogy a tanulás kellemes és jelentőségteljes legyen mindenki számára. A diákok gyakran mennek külső expedíciókra, egynapos túrákra mind helyileg a szigeten, mind Thaiföldön és azon túl.
A tanteremben 

A UWC Thaiföld autentikusan és célzatosan megkülönböztetett környezetén belül egyenlő hangsúly helyeződik a mentális és érzelmi egyensúlyra, és az akadémiai pontosságra. A diákok megtanulják, hogyan kell tanulni, elemezni, kreatívan gondolkodni és komoly konklúziókig eljutni. Ez az igényes program bátorítja a diákokat a legmagasabb szintű akadémiai teljesítményekre. 

A Bölcsődei Program 18 hónapos kortól 3 éves korig tart. Az Első Évek Program 3-tól 12 éves korig, a Középső Évek Program 11-től 16 éves korig fogadja a diákokat. 

A 16-19 évesek számára a UWC Thaiföld az International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) tantervét biztosítja. A standard kurzusok mellett az iskolában lehetőség van az alábbi nyelvek és tantárgyak elsajátítására: thai, orosz, mandarin, koreai, holland, business management, pszichológia, dizájn, politika és művészet. 

Az iskolai élet az oktatás mellett 

A UWC Thaiföld egy átfogó szabadidős tevékenység-programot kínál minden korosztály számára. Ezek az ebédidőben, iskola után vagy hétvégén futó tevékenységek képessé teszik a diákokat arra, hogy felfedezzék a szolgáltatások, a kreativitás, a sportok, a szociális és kulturális értékek projektjeit, érdekességeit. Ráadásul a diákok a társaikkal indulnak útra ezekre a kalandos expedíciókra. Az első osztályos tanulók például egy éjszakát a könyvtárban töltenek, és sokuknak ez az első éjszaka távol az otthonuktól. Az 5. Osztályosok pedig kempingezni és kajakozni mennek 5 napra Phuket partjai mentén. Néhányan megtanulhatnak vitorlázni a társaikkal, míg mások regionális teknős menedékhelyen segíthetnek megvédeni a védett fajokat. Mindegyik szinten különböző expedíciókra helyezik a hangsúlyt minden évben, törekedve arra, hogy az adott tevékenység annak a korosztálynak megfelelő legyen. Az IBDP diákjai saját projekt hetet szerveznek, mely központi fókuszt helyez a szolgáltatásokra és a közösségre. 

Az iskolai létesítmények

A UWC Thaiföld campusa tágas és kiterjedt, minden része “podokra” van osztva (korai gyermekkor, kisgyermek, nagyobb gyermek és középiskolás). A kollégium 60 férőhellyel rendelkezik a 7-12. osztályos gyermekek számára, és egy másik is épülőben van, ami 2018. januárjában nyílt meg. Az iskola közvetlenül a sportcentrum mellett helyezkedik el és minden tagnak lehetősége van élni a kitűnő sportolási lehetőségekkel, mint pl. az olimpiai méretű úszómedencével, az 500 méteres futópályával, a rögbi pályával, a teniszpályákkal, a röplabda pályákkal és a kardió centrummal. 

Földrajzi elhelyezkedés 

A UWC Thanland Phuket szigetésnek északi részén helyezkedik el, 20-perces autóútra a Sarasin-hídtól, namely Phuketet köti össze a thaiföldi szárazfölddel. Észak-Phuket tája a védett nemezti parkok, strandok és tengerparti részek, valamit a helyi közösségek által művelt gumiültetvények sajátos ötvözete.

Jelentkezés 

A UWC Thaiföld diákjai a bölcsődei, általános és középiskolás szintű osztályaiba az iskola felvételi procedúráján keresztül nyernek bebocsájtást, mely hűen tükrözi a UWC hitvallását és értékeit. Azok a diákok, akik a UWC Thaiföld 11. és 12. osztályába szeretnének járni, vagy a saját országuk UWC egyesületén keresztül tudnak jelentkezni, vagy közvetlenül a UWC Thaiföldnél. A UWC Thaiföld szabályai közt szerepel, hogy a közösségben egy adott nemzetiségből nem járhat több az összlétszám 20%-ánál. Bővebb információ az iskola honlapján.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

18 Iskola világszerte