Ugrás a részletekre ↓
map

UWC Thailand

Phuket, Thaiföld

380 diák
2 -18 éves korosztály

Alapítás éve

2008

3 March 2017

Az UWC Thailand (röviden: UWCT) egy érintetlen esőerdőben helyezkedik el Phuket zöldellő hegyeinek lábánál, távol a sziget nyüzsgő városközpontjaitól. Az egyedi helyszín egyszerre szimbolikus és szándékos: fizikai emlékeztető arra, hogy az UWC Thailand közössége a szigorú tanulmányi követelmények mellett a világpolgárság, a testi-szellemi jóllét és a környezetvédelem értékeit is nagyra tartja. A korallzátonyok megfigyelésétől kezdve a pozitív fókuszú tudatosság (mindfulness) beágyazásáig minden tevékenységünk középpontjában a diákjaink, a közösségünk és a bolygónk jobbá tétele áll.

Három különleges vonás

Az UWC Thailand célja, hogy megvalósítsa az UWC küldetését azáltal, hogy a „jó szív, kiegyensúlyozott elme és egészséges test” mottót szem előtt tartva tudatosan figyelmes és sokszínű oktatást nyújt.

 • Jó szív – Az UWC Thailand tantervébe integrálja a társas érzelmi tanulást és a mindfulness szerinti gondolkodásmódot, mellyel a közösség minden egyes tagjának támogatást nyújt a kulcsfontosságú életkészségek fejlesztéséhez, beleértve az önismeretet és az önmenedzselést, a szociális tudatosságot és hatékonyságot, valamint az etikus és hatékony munkafelfogást.
 • Kiegyensúlyozott elme – Az UWC Thailand mélyen elkötelezett a tapasztalati tanulás mellett, és hogy a tanulást mindenki számára vonzóvá és értelmes, fontos tevékenységgé tegye. Diákjaink a készségek fejlesztését és tökéletesítését lehetővé tevő foglalkozások és tapasztalatok segítségével megtanulják, hogy keressék a kihívásokat már az óvodai első napoktól kezdve egészen az érettségi vizsgákig. A szigorú tanulmányi követelmények, a szabadtéri oktatás, az iskola utáni tevékenységek, a vizsgaesszéhez (Extended Essay) szükséges kutatómunka és az egyhetes önkéntesprojekt tervezése révén diákjaink minden évben felismerik azt, amit mi már tudunk: sokkal többre képesek, mint gondolnák.
 • Egészséges test – Mivel a Thanyapura, Ázsia legnagyobb sport- és wellness-központja szomszédságában vagyunk, diákjaink (és szüleik) igazán nagyszerű sport- és wellnesslétesítményekhez kapnak hozzáférést. A Thanyapurában négy úszómedence, hat teniszpálya, futópálya teljes méretű rögbipályával, tornatermek, fitnesztermek és egy mindfulness-központ is található. Mivel sportbarát iskola és a World Academy of Sport tagja is vagyunk, hála a tanárok és edzők munkájának, diákjaink a világszínvonalú oktatás mellé a Thanyapurában elit szintű úszó- és triatlonedzéseken is részt vehetnek.
A tanteremben 

Minden IB-iskola célja, hogy „érdeklődő, tudatos, mások iránt figyelmes, a sikerre motivált fiatalokat” neveljen. Az UWCT-ben hiszünk abban, hogy cselekvés közben, annak folyamatában elmélyülve tanulhatnak a leghatékonyabban a diákok. Ennek jegyében irányadó kérdésekkel ébresztjük fel a kíváncsiságukat, hogy segítsük őket a továbblépésben és az önálló válaszok megtalálásában.

Mint teljeskörűen engedélyezett International Baccalaureate Continuum School, külön programot kínálunk a 3-12 éves (Primary Years Programme), a 11-16 éves gyerekek számára (Middle Years Programme). A 16-19 évesek számára pedig a Nemzetközi Érettségi Program (International Baccalaureate Diploma Programme; IBDP) tantervét kínálja iskolánk.

A 2-3 éveseknek szóló bölcsődei és óvodai programjaink szintén az IB filozófiájára épülnek, s az életkornak megfelelő, játékos környezetben zajlanak.

Az iskolát a Council of International Schools (Nemzetközi Iskolák Tanácsa) is akkreditálta, s ezáltal a minisztériumok, oktatási minisztériumok és egyetemek által világszerte elismert besorolást kapott, bizonyítva ezzel a magas színvonalú nemzetközi oktatás iránti elkötelezettségét.

Az UWC alapértékeinek és az IB Learner Profile összehangolása révén az UWCT olyan oktatási élményt nyújt, amely: 

 • minden korosztály diákjait kritikus gondolkodásra és az akár széles körben elfogadott feltételezések megkérdőjelezésére ösztönzi; 
 • minden korosztályt arra biztat, hogy a helyi és a globális összefüggéseket egyaránt vegyék figyelembe a kultúrák közötti megértés és a világpolgárság előmozdítása érdekében; 
 • többnyelvű diákokat képez; 
 • személyes felelősségvállalásra és integritásra ösztönöz; 
 • nagy becsben tartja a kölcsönös felelősséget és tiszteletet; 
 • együttérzést és az egész életen át tartó, önkéntesség iránti elkötelezettséget alakít ki; 
 • megtanít a környezet tiszteletére; és 
 • az idealizmus, a személyes kihívások, a cselekvési hajlandóság és a személyes példamutatás érzését táplálja.
A tantermen kívül 

A digitális szórakoztatás, a társadalmi elszigeteltség és a növekvő inaktivitás korában a sport, a szakkörök, a szabadtéri és élménypedagógia iránti igény korábban soha nem látott mértéket ért el. A sport az UWCT életének szerves részét képezi, ahol a fő célunk az elveinkhez való ragaszkodás és a sportszerűség fejlesztése, nem pedig a trófeák gyűjtése (bár úgy látjuk, hogy az egyik gyakran hozza magával a másikat). Az UWCT-ben a sport nemcsak a „jó szív, kiegyensúlyozott elme és egészséges test" mottónkhoz járul hozzá, hanem kézzelfogható módon tanít kommunikációra, vezetői szerepvállalásra, az idővel való bölcs gazdálkodásra, valamint az együttműködés és a kollektív felelősségvállalásra is.

Hasonlóképpen, a kültéri helyszínekre is tanteremként tekintünk, ahol a fizikailag kihívást jelentő élmények erőteljes hatással vannak a fiatalok szellemi, fizikai, lelki, társas és erkölcsi fejlődésére. Tanulóink szabadtérben szerzett tapasztalatai – az első osztálytól kezdve – magukban foglalják a tervezést, a felkészülést és a részvételt számos tevékenységben, ideértve a túrázást, a hegymászást, a kajakozást, a vitorlázást és a hegyi kerékpározást; s ezek mindegyike része az évente megrendezett táborainknak és/vagy expedícióinknak. 

Diákjaink oktatási tapasztalatainak kiteljesítésére az UWCT az ún. co-curricular (CCAs, tanórákat kiegészítő) és extracurricular (ECAs, tanórán kívüli) tevékenységek, foglalkozások gazdag – és létfontosságú – választékát kínálja, melyek hozzájárulnak a közösségépítéshez is. Ezek a tevékenységek segítenek a diákoknak a tapasztalatbővítésben és tanulásuk előmozdításában, méghozzá olyan kulcsfontosságú készségek fejlesztésével, mint a csapatmunka, a(z ön)bizalom és az önmenedzselés.

Campus és létesítmények

Az UWC Thailand campusa tágas és kiterjedt, külön-külön épületegyüttesekkel korosztályok szerint. A kollégium kb. 80 férőhellyel rendelkezik a 9-12. osztályos diákok számára.

Az UWCT, mely a Thanyapura, Ázsia vezető sport- és wellnesslétesítménye mellett található, kiérdemelte a World Academy of Sport akkreditációját is, mint sportolóbarát tréningközpont. Ez lehetővé teszi elitsportolóink számára, hogy az IB-programot két évről háromra hosszabbítsák meg, hogy képesek legyenek egyensúlyt teremteni a magas követelményeket támasztó edzésprogramok és az IB szigorú elvárásai között. A diákok kitűnő sportlétesítményeket használhatnak, mint például az olimpiai méretű úszómedence, az 500 méteres futópálya, a rögbipálya, a teniszpályák, a röplabdapályák és a kardióközpont. Az UWCT az egyetlen olyan bentlakásos iskola egész Ázsiában, amely FINA sportuszoda mellett található.

Földrajzi elhelyezkedés 

Az UWC Thailand Phuket szigetének északi részén található. 20 perces autóútra van a Sarasin hídtól, amely összeköti Phuketet a thaiföldi szárazfölddel. Phuket tájképét védett nemzeti park, strandok és tengerparti területek, valamint a helyi közösségek és kaucsukültetvényeik alkotják.

Felvételi folyamat 

Az UWC Thailand bölcsődei, óvodai, általános és középiskolai szintű osztályaiba az iskolánál közvetlenül lehet jelentkezni. A felvételi folyamat maga is hűen tükrözi az UWC küldetését és értékeit. Azok a diákok, akik a 11. és 12. osztályába szeretnének járni, vagy a saját országuk UWC nemzeti bizottságán keresztül tudnak jelentkezni, vagy közvetlenül az UWCT-nél. Az itteni szabályok közt szerepel, hogy az UWCT-be az összlétszám 20%-ánál nem járhat több diák egy adott nemzetiségből. Az iskoláról további információt kínál az UWC Thailand saját honlapja.

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Kapcsolat


UWC Thailand 
115/15 Moo 7, 
Threp Kasattri Road, 
Thalang, 
Phuket 83110 
Thaiföld

18 Iskola világszerte