Ugrás a részletekre ↓
map

UWC East Africa

Moshi és Arusha, Tanzánia

500 diák
(3-20 évesig)

Alapítva

1969

2 July 2019

2019. augusztus 1-jével a UWC East Africa (UWCEA) hivatalosan is a 18-adik UWC iskolává vált és egyben a második UWC-vé az afrikai kontinensen. A UWCEA Moshi Nemzetközi Iskolaként látta meg a napvilágot 1969-ben, majd 1987-ben megnyitotta második kampuszát Arushában. A két kampusz egy sokszínű közösségnek ad otthont Afrika két legmagasabb hegyének lábánál.

Please enter some content for your news story here.

 Három különleges tulajdonság

  • Az első IB-iskola Afrikában  - A UWCEA 1973-től nyújt lehetőséget nemzetközi érettségi (IB) letételére, mely Afrika legrégebbi IB-iskolájává teszi. Az iskola kulcsszerepet vállalt az IB Középévek Program, egy az IB programra építő speciális tanrend kialakításában az 1980-as években.
  • Szabadtéri Túra Program  - A Szabadtéri Túra Program, melyet a két kampusz közösen szervez, egy egytől ötig terjedő skálán foglalja magába a legkülönfélébb túralehetőségeket könnyed útmenti kirándulásoktól kezdve egészen a Hanang, Meru és Kilimandzsáró hegyeket megcélzó, nagy kihívást jelentő expedíciókig. Ezek a kirándulások túrázásra, hegyi biciklizésre, kempingelésre, csapatmunkára és társaik vezetésére tanítják a diákokat. A program minden szintjén képzett elsősegélynyújtók is részt vesznek a diákok biztonságának szavatolása érdekében. 
  • Elhelyezkedés - A UWCEA kampuszai Tanzániának a nemzeti parkjairól is híres, hegyvidékes északkeleti régiójában helyezkednek el. A diákok egyaránt élvezhetik a hegyek hűvös, üde tájait és a Tanga régióbeli Pangani történelmi városának óceánpartját, ahol az iskolának szintén van egy birtoka. A pangani Kihara-házat iskolai kirándulásokra használják, például földrajzórán a partvonal tanulmányozására, vagy társadalomismeret-órán a helyi népek történelmének megértése céljából. A házat a diákok és az iskola személyzetének tagjai szünidő alatt is használatba vehetik.
A tanteremben 

A UWCEA-ben mindhárom IB program elérhető: a Kezdeti Évek Program (PYP) 3-tól 10 éves diákok számára, a Középévek Program (MYP) 11-től 15 éves diákok számára, és az IB Nemzetközi Érettségi Program (IBDP) 16-tól 20 diákok számára. A UWCEA ezenfelül különböző tanulási igényű diákok számára is nyújt megfelelő segítséget. A különleges nevelési igényű diákok fejlődésére egy szakosodott tanár szentel külön figyelmet. Az „Angol, mint idegen nyelv” (EAL) kurzus oktatói az alap- és középszintű oktatás során egyaránt nyújtanak támogatást az azt igénylő diákok számára.

Iskolai élet az oktatás mellett 

A UWCEA a legkülönfélébb sportok űzésére nyújt lehetőséget, beleértve az úszást, a kosárlabdát, a netballt, a rögbit, a labdarúgást és az atlétikát. A diákcsapatok az Észak-tanzániai Atlétikai Szövetség (NTAA) keretein belül vehetnek részt a Kilimandzsáró-régió különböző bajnokságain. Az iskola mindemelett egy sporthétvégét is szervez minden évben, mely során közel ezer diákot fogad egy tucatnyi iskolából az ország különböző pontjairól, hogy csapatsportokban mérkőzhessenek meg egymással.

A PYP-diákok tipikusan sporttal és közhasznú munkával kapcsolatos klubokban vesznek részt. Minden MYP és IBDP-diák köteles egy közhasznú projektbe bekapcsolódni vagy egy saját kezdeményezést elindítani. A Kreativitás, Akció, Szolgálat (CAS) különböző tevékenységeket foglal magában, oktatási jellegű programoktól kezdve egészen a nyugat-kilimandzsárói méhészkedésig.

Iskolai létesítmények 

A Kilimandzsáró a moshi kampusz mindkét sportpályájának lenyűgöző panorámát biztosít. A kampusz tíz hektárnyi területen helyezkedik el, ahol még egy saját istálló is található. A UWCEA Moshi hét év fölötti diákoknak nyújt otthont.

2019 augusztusától a UWCEA Arusha IB-diákjait az újonnan épült koedukált lakókomplexumában fogadja, melyet egy két kilométer hosszú természetjáró- és futópálya fog körbe.

Földrajzi elhelyezkedés 

A UWCEA mindkét kampuszának számottevő részét borítják őshonos fák és virágok, és egy sokszínű vadvilágnak, colobus majmoknak, sündisznóknak és különféle madárfajoknak egyaránt otthonául szolgál. Mindkét kampusz különleges kilátást nyújt a környező hegyekre, melyek már mérföldekről kivehetőek. 

Jelentkezés 

Azok diákok, akik a Nemzetközi Érettségi Programba kívánnak jelentkezni, megtehetik közvetlenül a UWC Magyarországi Egyesületén vagy a UWC Globális Válogatási Programján keresztül. Jelentkezés a PYP és MYP programokba kizárólag közvetlenül az iskola felületén lehetséges. További információ a UWCEA honlapján (https://www.uwcea.org/) érhető el. 

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

Elérhetőségek


Moshi Campus 
Lema Road,
P.O Box 733 Moshi,
Tanzania
Arusha Campus
Dodoma Road,
P.O Box 2691 Arusha,
Tanzania

18 Iskola világszerte