Ugrás a részletekre ↓
map

UWC Atlantic College

Vale of Glamorgan,
Wales, UK

350 diák
15-től 19 éves korig

Alapítva

1962

3 March 2017

A UWC alapító iskolájának, a UWC Atlantic College-nak, 1962-es létrehozása óta az volt a célja, hogy az oktatáson keresztül segítse a nemzetközi megértést. Platformot biztosít a fiatalok számára a megosztott tapasztalatokon keresztül történő tanulásra, és pozitív különbségtételre.

Három különleges tulajdonság

  • Történelmi örökség - Az Egyesült Királyságban a 12. századi Szent Donát kastélyban található a UWC Atlantic College, a globális oktatási mozgalom alapító iskolája. A merev aljú mentőcsónakot (RIB) itt fejlesztették ki .
  • Atlantic Outdoors - A kollégium tanulmányi programjain kívül kiemelkedő figyelmet kap a sport, a mások szolgálata, a kezdeményező vezetés, és a csapatmunka .
  • Empowerment - A diákok felelősséget vállalnak saját döntéseik és cselekedeteik meghozatalában, biztonságos környezetben, felnőtt felügyelet mellett, annak az oktatási forradalomnak a szellemében, melyet Kurt Hahn, a mozgalom alapítója 50 évvel ezelőtt indított el.
A tanteremben

Az iskola tananyaga két külön részből áll: az Atlanti pre-Diploma program a Cambridge IGCSE (Nemzetközi Általános Tanúsítvány a Középfokú Oktatásról) és az Atlanti Diploma.

Az Atlanti pre-Diploma egy egyéves 15-16 évesek számára megfelelő tanfolyam, amely bevezeti a diákokat az UWC szemléletformáló oktatási élményébe. A hallgatók olyan alapvető tanulási készségeket fejlesztenek ki, amelyek felkészítik őket az IB-ra, az A szintű és a felsőoktatási tanulmányaikra. Megértésük IGSCE szinten számos területen fejlődik, és megszerzik az egyetemi tanulmányokhoz szükséges haladó angol nyelvi készségeket. A program diákjainak lehetőségük van részt venni egy kétéves nemzetközi érettségi (IB) programban, de ez külön is elvégezhető.

A 16-19 éves diákoknak szánt Atlantic Diploma két részre bontható: egyik tanterv az International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP), a másik egy a tapasztalati tanulásra alapozó társ-tantervi program, ami a béke és a fenntartható fejlődéshez szükséges kulcskompetenciákra összpontosít. A tanulóknak egy tizenegy tantárgyon átívelő általános tantervet kell követniük. Hét tantárgy biztosítja az IB-hez szükséges tudományos keretet, és a szokásos tanfolyamok mellett kínai, német, norvég, spanyol, szociál- és kulturális antropológiát, világvallásokat, zenét, rendszert és társadalmakat kínál. További négy tantárgy kísérleti jellegű, mélyreható megértést és gyakorlati elköteleződést kínál az Iskola jövőképével és értékeive.

Az iskolai élet az oktatás mellett

A társ-tantervi program négy kísérleti kart foglal magában: Environmental (Környezet ismeret), Global (Globális), Social Justice (Társadalmi Igazságosság), Outdoor (Szabadtéri), melyeknek keretében a diákoknak lehetőségük van rá, hogy felfedezzék és eldöntsék, milyen úton fognak haladni, szembesüljenek a kockázatokkal, és leküzdjék a kudarctól való félelmüket. Mindezt azért, hogy megismerjék saját erős- és gyengeségeiket, valamint megtalálják a helyüket a világban. Minden kar két területre bontható: elsődleges a mások szolgálata, ami magában foglalja a közösségi szolgálatot és a másodlagos szolgáltatás mely négy jól elkülöníthető funkciót jelent (tanórán kívüli tevékenységek, hallgatói kezdeményezések, szorgalmi időszak, és a projekt időszak).

Az iskolai létestmények 

Az UWC Atlantic College-nak otthont adó 12. századi St. Donát Kastély különleges hangulatot kölcsönöz az intézménynek. Az épületben könnyűszerrel lehet iskolagyűlést szervezni, és az átlagosnál nagyobb osztálytermek várják a tanulni vágyókat.

A diákok elszállásolására nyolc, egyenként 48 férőhelyes kollégiumi épület áll rendelkezésre, külön női és férfi folyosókkal. Egy szobában négy tanuló kap szállást, lehetőség szerint ugyanabból az évfolyamból, de különböző nemzetiségekből. A tanulókra az ún. bentlakó felügyelőtanár(ok) vigyáznak, akik mellettük laknak, és idejük nagy részét a diákokkal töltik, támogatva őket, amiben csak lehet.

Az iskola intézményei magában foglalják: ebédlő, könyvtár, erdőség, kül- és beltéri uszoda, és a műemlékjellegű épületekben elhelyezett tantermek.

Földrajzi elhelyezkedés 

A UWC Atlantic College az Egyesült Királyságban, Wales déli partján található.

Az iskola viszonylag közel van Bridgend városához, és Wales fővárosához Cardiff-hoz is, tehát a diákok számára könnyen elérhető több fontos tömegközlekedési csomópont, beleértve a busz, vonat, és légiközlekedést is.

Jelentkezés

A diákok a saját nemzeti UWC bizottságuknál jelentkezhetnek. Abban az esetben, ha a tanuló az Atlantic pre-diplomára jelentkezik, vagy nem felel meg a nemzeti bizottság feltételeinek az iskola elfogad közvetlen jelentkezést is. További információért látogasson el a www.atlanticcollege.org/admissions weboldalra.

Elérhetőség

UWC Atlantic College
St Donat's Castle
St Donat's Llantwit Major
Vale of Glamorgan
CF61 1WF
United Kingdom
www.atlanticcollege.org
+44 (0)1446 799000
enquiries@atlanticcollege.org

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Elérhetőségek


UWC Atlantic College
St Donat's Castle
St Donat's
Llantwit Major
Vale of Glamorgan
CF61 1WF
United Kingdom

18 Iskola világszerte