Ugrás a részletekre ↓
map

UWC Mahindra College

Pune, India

240 diák
16-tól 18 évesig

Alapítva

1997

3 March 2017

Minden 1997-ben kezdődött, Harish Mahindra – a világszerte ismert Mahindra & Mahindra  Csoporttól, nagylelkű telek és épület adományával. UWC Mahindra, vagy kevésbé hivatalosan MUWCI (kiejtés: mjuki), egy sokszínű iskola, amelynek gazdag hagyományai vannak a tanterv innováció és az önkéntes munka területén. Programok, mint a Nemzetközi Érettségi Világ Ismeretek tantárgyának Hosszú Esszéje és a Film Ismeretek, itt kerültek kidolgozásra és kipróbálásra. Az iskola emellett egy áthidaló programot és az Akshara Alapítványt  is üzemelteti; mindkét program célja hogy az iskola pozitív helyi kihatását elősegítse, és a tanulóknak lehetőségük legyen projekt-alapú és az iskolán kívüli közösségektől való tanulásra.

Campus and Facilities  

The campus is located on a 175-acre conservation park overlooking the Mulshi and Kolvan valleys, 150 km from Mumbai. 

Architect Christopher Benninger has won international awards for the campus design, based on local architecture and which uses regional materials.

Classrooms are based around a quadrangle and each has its own courtyard. The hall, library, arts centre, science laboratories, catering and administrative centres are in this central area.

Since 2000, staff, students and faculty have planted over 100,000 trees on campus, making it a shady and green space to live and learn. 

Három különleges tulajdonság

  • A tanterv gazdagsága (Projekt Alapú Diploma) - A UWC Mahindra a tanterve megújításáról ismert, és több program, amely itt született meg, később a Nemzetközi Érettségi tantervének részévé vált. Az iskola Projekt Alapú Diploma Programja izgalmas lehetőség a valós élethelyzeteken és a projekteken alapuló tanulásra. Az önkéntes munkán és projekteken keresztül való tanulás a Kreativitás, Aktivitás, és Szolgálatért (Creativity, Action, Service – CAS) felelős pedagóguson keresztül történik.
  • Diák-irányította kezdeményezések - A diákság aktívan részt vesz az iskolát érintő legtöbb döntés meghozatalában, mint például az iskola és a környező falvak rendelkezésre álló forrásainak felhasználása. A tanulók átfogó részvétele van, hogy olyan projekteket eredményez, amelyek tradícióvá válnak. Ilyen például a Közösségi Tőke és az éves Színház Szezon, amelyben a diákok rendezőként vagy egyéb szerepekben vehetnek részt. Az így születetett színházi előadások két hét alatt kerülnek bemutatásra az iskola különböző pontjain.
  • Indiai környezet - A MUWCI diákjainak javát szolgálja nemcsak hogy kortársaik több mint 60 országból érkeznek, hanem élvezhetik a környékbeli falvak, és általában India nyelvi, és kulturális sokszínűségét. Kontextus-építő kurzusok, mint például az ’Ilyen India’ és a ’Globális Ügyek’ órák segítenek a diákoknak kihasználni a fent említett kiváltságok jelentette mindennapi lehetőségeket. A Projekt es Utazó Hetek alatt a diákok pedig rövid, intenzív élményekkel gazdagodnak az ország különböző pontjain.
A tanteremben 

A UWC Mahindra a Nemzetközi Érettségi Diploma Programot kínálja. A hagyományos órákon kívül az iskolában Művészet, Film, Pszichológia, Világ Vallás és Globális Politika tantárgyakat is tanítanak. Ezeken felül, a diákok Kontextus-építő kurzusokon, mint az ’Ez India” és a ’Globális Ügyek’ kurzusokon, valamint Komplexitás Tudomány és Rendszer Gondolkodás órákon vesznek részt.

A UWC Mahindrában a Projekt Alapú Diploma (PAD) és a Cambridge Elő-Egyetemi Diploma letételére is van lehetőség. A PAD egy specializált most születő program, ahol a diákok egy válogatott csoportja az első évben leteszi a Nemzetközi Érettségit, és a második tanévet egy gyakorlati, eredmény orientált projekt megálmodásával és kivitelezésével tölti.

Az iskolai élet az oktatás mellett 

A UWC Mahindra rengetek különböző iskolán kívüli programot kínál, a Kreativitás, Aktivitás, és Szolgálat (Creativity, Action, Service – CAS) itt ’Triveni’ programként ismert, amely több területen segíti a projekt-alapú tanulást: Oktatás, Béke és Igazság, Fenntarthatóság, Kommunikáció és Kultúra, és Szabadtéri Oktatás. A diákok legalább az egyik fent említett területen aktívak és csoportokat kialakítva dolgoznak iskolai és iskolán kívüli projekteken, amelyek a való életbeli projekt menedzselésbe való bevezetésként szolgálnak.

Az önkéntes szolgálat az iskolában és azon túl Triveni projekteken keresztül, az Akshara Programmal és az iskolát körülvevő völgyek helyi kezdeményezéseivel együttműködve történik. Például a diákok együttműködhetnek helyi iskolákkal, vállalkozói programokkal, organikus gazdaságok kollektíváival és civil szervezetekkel.

A hagyományos sportokon túl, mint a kosárlabda, rögbi és foci, az iskola földrajzi elhelyezkedése ideális környezetet teremt a szabadtéri elfoglaltságoknak, mint a túrázás és kerékpározás. A diákok nagy része ezen felül részt vesz fizikailag megterhelő kirándulásokon az Utazó Hét alatt, és a lakóközösségek között megrendezett sporteseményen ami a MUWCI-olimpia nevet viseli.

Rövid nyári programok 

A UWC Mahindra College számos rövid programot tart minden nyári szünetben, amelyek 14-18 éves diákokat hoznak össze a világ minden tájáról, hogy olyan ügyekről tanulhassanak mint a fenntarthatóság, globalizáció és gender elmélet. Az elsődleges cél, hogy a diákok egy átfogó bevezetést kapjanak több fontos kérdéskörbe az adott területen dolgozó szakértőkkel való beszélgetéseken keresztül, és az iskola földrajzi és kulturális környezetének kihasználásával. A legnépszerűbb program az ’Ismered meg Indiát’ rövid kurzus, amely két hét akklimatizálással kezdődik a UWC Mahindrában, melyet két hét csoportos utazás követ India különböző részeire. További kurzusok a ’Fiatalok, Környezetünk és Fenntarthatóság’ és a ’Színház, Nemek, Identitás és Film’ programok.

Az iskolai létesítmények 

A diákok öt lakó közösségben, más néven ’wadában’ (helyi kifejezés, jelentése ’udvar’) élnek. Az iskola sok informális közösségi térrel és túraútvonallal büszkélkedhet, és a diákok jól ismerik melyek azok a részek a kampuszon, ahonnan a leggyönyörűbb a kilátás a völgyre napnyugtakor.

A tanítást a következő létesítmények segítik: az Akadémiai Négyszög tantermei, tudományos és digitális laborok, a könyvtár, egy művészeti stúdió a völgyre néző kilátással, specializált épületek színjátszás és zene gyakorlásához és egy nagy méretű sport pálya rögbi, foci, kosárlabda és krikett számára. A Közösségi Centrum egy edzőteremnek, medencének, játékoknak, egy kávézónak és közösségi tereknek ad otthont. A diákok napi háromszor a ’Caf’ néven ismert méretes ebédlőben étkeznek.

Földrajzi elhelyezkedés 

A UWC Mahindra College egy 170 hektáros biodiverzitás rezervátumban helyezkedik el, amely része a Nyugati-Ghátok hegyvonulatnak ami az indiai félsziget nyugati partvonalával parhuzamosan húzódik. A völgyben elhelyezkedő közeli falvak rengeteg alkalmat kínálnak a tanulásra és a közösségi munkára. Puné városa 30 kilométerre fekszik, és lehetőséget nyújt hétvégi egynapos kirándulásokra, szórakozásra, és vásárlásra.

Jelentkezés 

A diákok a saját nemzeti bizottságukon keresztül jelentkeznek. Különleges esetekben, diákok közvetlenül a UWC Mahindrán keresztül is beadhatják a jelentkezésüket. További információ: http://admissions.uwcmahindracollege.org/

Elérhetőségek


UWC Mahindra College
Village Khubavali,
PO Paud
Taluka Mulshi, Pune,
MH 412 108, India

18 Iskola világszerte