Ugrás a részletekre ↓
map

UWC Dilijan

Dilijan, Örményország

194 diák
16 - 18 évesek

Alapítva

2014

3 March 2017

Az iskola megalapításának ötlete 2006-ban fogant meg Ruben Vardanyan és Veronika Zonaben szociális vállalkozók fejében. Később kezdeményezésükhöz közel 300 adományozó csatlakozott a világ minden tájáról. 2014. októberében a UWC Dilijan, a 14. UWC iskola, megnyitotta kapuit az első 94 diák előtt. Dilijan az Európa és Ázsia határán fekvő Örményországban található, a két modern nagyvárost, Jerevánt és Tibilisit összekötő út mellett. Az országot változatos, gazdag kultúrával és történelemmel rendelkező régió öleli körül az egykori Perzsa, Bizánci, Ottomán és Orosz birodalom találkozásánál.

Három különleges tulajdonság

  • Tanulmányi központ - Az iskola egyik legfontosabb célja, hogy tanulmányi központként hozzájáruljon a régió és így az egész örmény oktatási rendszer fejlődéséhez.
  • Konfliktuskezelés - Az iskola geopolitikai elhelyezkedésének köszönhetően a UWC Dilijanban egyedülálló lehetőségek várják mindazokat, akiket foglalkoztat a konfliktuskezelés és békekezdeményezések témája.
  • Glokális megközelítés - Hiszünk a glokalitásban: célunk, hogy globális jelentőségű, mégis a helyi valósághoz hű intézmény legyünk. Ennek érdekében olyan környezetet hozunk létre, amely más kultúrák megértésén alapul, és ahol a sokszínűség érték.
A tanteremben 

A UWC Dilijanban az International Baccalaureate Diploma Program (IBDP, Nemzetközi Érettségi Program) tantervére épülnek a tanulmányok. Az általános tantárgyak mellett az iskolában orosz, német, spanyol, világpolitika, filozófia és dráma is tanulható.

Az iskolai élet az oktatás mellett 

A tantermen kívüli program négy részre oszlik: a kreatív, aktív és közösségi munka részből álló ún. CAS-programra, a projekt hetekre, a téma hetekre, és a kulturális hétvégékre.

A UWC Dilijan diákjai különböző civil szervezetekkel is együttműködnek (például a helyi óvodával) és olyan projekteket hoznak létre, amelyek mind a dilijani közösségnek, mind maguknak a diákoknak is hasznosak. A helyi civil szervezetekkel való együttműködés során számos akadályt kell leküzdeniük a diákoknak (pl. nyelvi korlátok).

Az iskola kreatív gondolkodást fejlesztő művészetközeli tevékenységei – a világ táncstílusainak felfedezésétől egészen a Művészet a közösségben programig – igen szerteágazóak és megérintik a diákokat.

A UWC Dilijannak szabadtéri oktatási programja is van, amelynek eseményeire – túrázás, síelés, barlangászás, stb. – az iskolából és a környező falvakból is érkeznek résztvevők, így a természet- és környezetközeli programokon kívül egymás megismerésére is lehetőség nyílik.

Az iskolai létesítmények 

A UWC Dilijan kollégiumait tanulásra és életre tervezték. A diákok kihasználhatják az edzőterem, a benti uszoda, és a labdarúgásra, röplabdára, teniszre, squashra és kosárlabdára egyaránt alkalmas sportpályák előnyeit. A kampuszon található továbbá számítástechnikai eszközökkel jól felszerelt könyvtár, ebédlő, orvosi rendelő, színházterem és kerámiás műhely is. A kampusz építésekor a megújuló energiaforrásokra is nagy hangsúlyt fektettünk; kihasználjuk a patakokat, esővízzel locsolunk és újrahasznosítjuk a szürkevizet.

Földrajzi elhelyezkedés 

A UWC Dilijan a fővárostól, Jerevántól 100 km-re, egy Örményország közepén elterülő nemzeti park szélén található, a 16. századi Dilijan községgel egy völgyben.

Jelentkezés 

A diákok saját országuk UWC szervezetén keresztül jelentkezhetnek. További információ: http://uwcdilijan.org/admissions (angol).

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

 

Elérhetőségek


UWC Dilijan
ARMENIA 7 Getapnya Street,
3903,
Dilijan

18 Iskola világszerte