Ugrás a részletekre ↓
map

UWC South East Asia

Szingapúr

5,500 diák
4–18 éves

Alapítva

1971

3 March 2017

Az iskola 1971-ben nyitotta meg kapuit Szingapúri Nemzetközi Iskola néven Lee Kuan Yew egykori miniszterelnök támogatásával, majd 1975-ben vált a UWC mozgalom teljes értékű tagjává UWC South East Asia (UWCSEA) néven. A UWCSEA két kampusszal rendelkezik Szingapúrban: a Dover kampusz, mely először középiskolásoknak nyitotta meg kapuit, majd az 1990-es évektől 4-éves és idősebb általános iskolásokat is fogad, illetve az East kampusz, mely 2011-ben nyílt meg, további 2 500 tanulót befogadva. Bár két kampusz Szingapúr másik felén található, egymástól 1.5 óra busz, vagy fél óra autóútra, a kampuszok között szoros együttműködés folyik és a diákoknak alkalmanként lehetőségük adatik a másik kampuszon tanulók megismerésére is.

Három különleges tulajdonság

  • Sokszínüség - UWCSEA akadémiai programja azon alapszik, hogy minden diák elmélyedhessen a UWC célkitűzéseiben és értékrendjében. Az iskola különös figyelmet fordít  arra, hogy a diákok különféle kulturális és társadalmi tapasztalatokkal érkezzenek. Éppen ezért a UWCSEA, egészen kis óvodás kortól kezdve ideális teret nyújt a kultúrák és egymás közti párbeszédre és megértésre.
  • Nyüzsgő környezet - A kis városállam, Szingapúr, kis méretének és a Dél-Kelet Ázsián belüli központi elhelyezkedésének köszönhetően lehetővé teszi a diákok számára, hogy egyszerre ismerkedjenek meg a szingapúri és a környező ázsiai országokkal.
  • Sok diák - 3000 diák az East Campuson és 2500 a Dover Campuson lehetővé teszi, hogy a lehető legszélesebb tanórán kívüli foglalkozások skáláját kínálja az iskola. Így a diákok a teljes UWC-élményben részesülnek, melybe beletartoznak a különféle sportok, közösségi munkák, tanórák a szabadban illetve a szociális oktatás.
A tanteremben
 

A UWCSEA egy olyan óvodás kortól érettségiig tartó programot dolgozott ki, amely az óvodásból a végzős gimnazistává válást zökkenőmentessé teszi. Minden tantárgyi követelmény kortól függetlenül olyan alapelveken nyugszik, melyek a tartópillérei az adott szakterületnek. Ezek az alapelvek kornak megfelelően kapnak teret az adott órákon, és egyre komplexebbé válnak, ahogy a diákok haladnak a középiskola felé.

A szingapúri iskola tanterve a Nemzetközi Érettségi Program (International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) követelményein alapszik. Azok a diákok, akik 9-ben csatlakoznak, a két éves GCSE (General Certificate of Secondary Education - Általános Közápiskolai Bizonyítvány) programot tanulják, míg a 10. osztályban csatlakozó diákok számára az IB Alapjai program érhető el. Az alapvető tantárgyak mellett a UWCSEA ajánl holland, hindi, indonéz, japán, koreai, kínai és orosz nyelvórákat, valamint technológiai design, számítástechnika, környezeti rendszerek és közösségek, globális politika, pszichológia, filozófia, sport és mozgás tudomány, tánc, film, zene, képzőművészet és színház órákat is.

Az iskolai élet az oktatás mellett
 

Összesen 1755 tanórán kívül tevékenység közül választhattak a diákok a 2016-2017-es tanévben. Ebbe beletartozott 90 képzőművészeti és színházi, 1179 sport, fitness és wellness, 76 vezetői pozíció, 273 érdeklődési körön alapuló klub és 134 személyiségépítő foglalkozás.

Továbbá, a 2016-2017-es tanév során az iskola 349 különféle kirándulást szervezett 36 különböző országba. A diákok ezen kívül számos önkéntes munkában vettek részt az iskolában, szingapúri egyéb közösségekben és a Globális Gondok program részeként számos civil szervezetet támogattak a világ minden pontjáról.

Rövid nyári programok 

Az Initiative for Peace (IfP) program 2001-ben alakult meg néhány diák és tanár kezdeményezésére. A program célja a béke- és párbeszédteremtés globális, nemzeti, és regionális konfliktushelyzetekben. Az évente megrendezésre kerülő konferenciákat (jelenleg Szingapúrban, Kelet-Timorban és Thaiföldön) a 11. osztályos diákok egész éves tervezési és felkészülési folyamata előzi meg. A diákok mindkét kampuszról közösen vesznek részt a felkészítő programban, melyet erős szakmai háttérrel rendelkező közigazgatási, problémakezelő- és megoldó, valamint történeti és politikai tudással rendelkező tanárok tartanak. Mindezt annak érdekében, hogy a UWCSEA fiataljai hasonló korú helyi fiataloknak szervezzenek és vezessenk egy 7 napig tartó konferenciát.

Az iskolai létesítmények 

A Dover Kampusz a már korábban meglévő St. John’s Army School épületében nyitotta meg kapuit a világ második UWC iskolájaként 1971-ben. A kampuszon rengeteg öreg fa és számos hatalmas zöldterület van. Bár nemrég az iskola egy ötéves átalakításon esett át, ami 2017 januárjában fejeződött be, a „Sátor Pláza” továbbra is a kampusz legkedveltebb helye maradt. A Dover Kampuszon két Kollégiumi épület van, ezek a Kurt Hahn Ház és Nelson Mandela Ház, melyek 192 diák otthontól távoli otthona.

2011 augusztusában nyitotta meg kapuit a UWC fenntarthatósági alalepvei szerint tervezett East Kampusz. Az épület az UWC iskolák között nemzetközi szinten elöljáró dizájn, innováció, elérhetőség és fenntarthatóság terén. A Tampines Ház egy 11 emeletes épület, mely a kampuszra néz, és 160 diáknak ad otthont.

Földrajzi elhelyezkedés 

A Dover campus a központi banknegyedtől nyugatra, a Szingapúri Nemzeti Egyetem szomszédságában helyezkedik el egy 11-hektáros területen Clementiben.

Az East Kampusz 5.5 hetáron helyezkedik el a Tempines negyedben, mely a gyorsan-fejlődő észak-keleti része Szingapúrnak a Changi Repülőtér közelében.

Jelentkezés 

A diákok többsége közvetlen jelentkezés útján nyer felvételt, mely a UWC missziót figyelembe véve olyan diákoknak kedvez, akik elkötelezettek, és sokszínű háttérrel, ismeretekkel, és érdeklődési körrel rendelkeznek. Az ösztöndíjas diákok a UWC Egyesületek rendszerén keresztül kerülnek kiválasztásra. Legtöbbjük a kétéves IB Programban vesz részt, de néhányan három- vagy ötéves ösztöndíjban részesülnek, amely megfelelően készíti fel őket az IB Programra. Részletekért látogass el a honlapra.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Elérhetőségek


Dover Campus
1207 Dover Road,
Singapore 139654
East Campus
1 Tampines
Street 73,
Singapore 528704

18 Iskola világszerte