Ugrás a részletekre ↓

Ösztöndíjalap


Mi az Ösztöndíjalap?

Az UWC Magyarországi Egyesülete 2019-ben létrehozta az Ösztöndíjalapot azzal a céllal, hogy fenntarthatóvá váljon a magyarországi UWC-szervezet természetes növekedése és megfelelő hangsúllyal tudjon részt venni a nemzetközi UWC-mozgalomban.

Az UWC Magyarország alapelve, hogy az ösztöndíjakat az arra legalkalmasabbnak talált jelöltek nyerjék el, függetlenül a pályázó családjának anyagi helyzetétől. Az UWC-mozgalom ugyanakkor minden országban minden családtól elvárja, hogy lehetőségeik szerint hozzájáruljanak az ösztöndíj összegéhez. A korábbi évek tapasztalatai alapján az UWC-iskolák egyre inkább úgy tekintenek a magyar diákokra, mint a világ gazdagabbik feléről érkezőkre, ezért egyre kevésbé jellemző a teljes ösztöndíjak felajánlása. Ugyanakkor az UWC Magyarország ösztöndíjpályázatán jól szereplő diákok jelentős része nem képes az iskolák által elvárt 10-50%-os minimális önrészt saját erőből előteremteni.

Az UWC Magyarországi Egyesülete fennállása óta minden évben segített lehetőségeihez mérten az ösztöndíj-kiegészítésekben. Az Ösztöndíjalap ehhez, és az évről-évre sikeres adománygyűjtésekhez biztosít egy megbízható, kiszámítható és rugalmas alapot. A hosszú távú cél, hogy a befektetés növekedésével az UWC Magyarország az éves kamatokból tudjon ösztöndíjakat finanszírozni.

Az Ösztöndíjalap támogatása

Az Ösztöndíjalapba adományt eljuttatni lehetséges banki átutalással, online bankkártyás vagy Paypal-os fizetéssel, valamint az UWC Magyarország EUR és USD Wise számláira való utalással. A különböző támogatási módok részletei az Adományozás találhatók.

Az adományt célját (“Ösztöndíjalap”) kérjük jelezni a közlemény / megjegyzés rovatban. Amennyiben erre nincs lehetőség (pl. az UWC nemzetközi irodáján keresztül való adományozás esetén) az adomány elküldését kérjük jelezni Szilassi Zoltán Ösztöndíjalap-koordinátornak a zoltan.szilassi@hu.uwc.org címen. 

・ ・ ・

Az alap tevékenységével és az adományozással kapcsolatos kérdésekkel Szilassi Zoltán (UWC-USA '91), az UWC Magyarország Ösztöndíjalap koordinálásáért felelős elnökségi tagja a zoltan.szilassi@hu.uwc.org e-mail címen érhető el.