Ugrás a részletekre ↓

Etikai bizottság és safeguarding

Diákjaink – és az UWC közösség minden tagjának – védelme kiemelt prioritás az UWC-mozgalom, valamint minden iskolája és nemzeti bizottsága számára.

Célunk, hogy az UWC-közösség minden tagja védve legyen bármilyen bántalmazástól, ártalomtól vagy elhanyagolástól. Fontos számunkra, hogy közösségünk tagjai tisztában legyenek azzal, hogy joguk van bármilyen incidens bejelentésére, és a panasz hatékony, gyors, valamint tiszteletteljes, együttérző és diszkrét módon történő kezelésére.
 


Az UWC Magyarországi Egyesületén belül az Etikai Bizottság feladata a safeguarding, azaz a gyermekek jólétének védelme. A safeguarding folyamattal kapcsolatos kérdés vagy aggály esetén kérjük lépjen kapcsolatba az Etikai Bizottsággal az etikaibizottsag@hu.uwc.org email címen.

Az UWC Nemzetközi Testületének Safeguarding-ra vonatkozó Nyilatkozata

 

Az UWC Nemzetközi Testületének tagjai megerősítik elkötelezettségüket az UWC-közösség valamennyi tagjának jóléte és biztonsága mellett, tükrözve az UWC alapvető értékeit: a személyes felelősséget és integritást, autonómiát és kölcsönös felelősséget, tiszteletet és együttérzést.

Megerősítik továbbá teljes elkötelezettségüket az UWC-iskolákban, nemzeti bizottságokban, projektekben és oktatási programokban gondozott összes gyermek és fiatal jólétének védelme és előmozdítása mellett.

Az testületi tagok kiállnak azon meggyőződésük mellett, hogy az ENSZ Gyermekjogi Egyezményében foglaltak szerint minden gyermeknek joga van védelemre a bántalmazás, az elhanyagolás, a kizsákmányolás és az erőszak minden formájával szemben.