Ugrás a részletekre ↓

Rövid kurzusok

Az UWC rövid kurzusai (Short Courses) 1987-ban indultak azzal a céllal, hogy még több fiatal számára váljon elérhetővé az UWC oktatási modellje és annak előnyei, hozzájárulva ezáltal az UWC-mozgalom értékeinek terjesztéséhez.

Az általában 1-5 hétig tartó, világszerte (2020 óta online is) megrendezett kurzusokkal a következőkre nyílik lehetőséged:

  • Kamatoztathatod és átültetheted a gyakorlatba a béke és fenntarthatóság előmozdítására irányuló elhivatottságodat.
  • Részt vehetsz egy aktuális jótékonysági célkitűzés elérésében, és egy új közösség tagjává válhatsz.
  • Fejlesztheted vezetői és változásokat előremozdító képességeidet.

Az UWC rövid kurzusain megtapasztalhatod az egyedülálló UWC-iskolai élmény szinte minden aspektusát. A kurzusokat 30-60, a világ minden tájáról származó, és sokszínű háttérrel rendelkező diáktársaddal együtt végezheted el. Ezáltal páratlan lehetőséged nyílik arra, hogy a többi résztvevővel közösen vitasd meg napjaink társadalmi-politikai problémáit – a kurzus témájának függvényében – a migrációtól a fenntarthatóságig, illetve a társadalmi vállalkozásoktól az ifjúsági vezetőképzésig.

Az adott témától függetlenül az összes UWC-s rövid kurzus középpontjában az élményalapú tanulás áll. A hagyományos tantermi oktatástól eltérően a kurzusok formátuma igazodik a választott témakörhöz, a résztvevők igényeihez és az adott helyi környezethez is.

A kurzus elvégzésével a résztvevők tagjaivá válnak az UWC nemzetközi közösségének és alumni-hálózatának – egyaránt gazdagodva új barátokkal, nézetekkel és készségekkel, valamint a saját maguk és környezetük jobbá tételéhez szükséges szemlélettel.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Jelentkezés

Minden rövid kurzusnak saját felvételi eljárása és (a tandíjat, szállást, étkezést és egyéb költségeket magában foglaló) részvételi díja van. Kurzustól függően lehetséges a részvételi díj egy részét fedező, korlátozott számú ösztöndíjra pályázni. Az utazási költségek, a költőpénz és az esetleg vízumdíj a résztvevőket terhelik.

Az aktuális rövid kurzusokról az UWC nemzetközi weboldalán található naprakész információ (angol nyelven). A kurzusokra való jelentkezés az itt közzétett információk alapján, egyénileg lehetséges. (A felvételi folyamatban az UWC Magyarország nem működik közre.) 

Amennyiben az UWC Magyarország felajánlást kap a régiónkban szervezett rövid kurzusok helyeire, ezeket az UWC-iskolák kétéves ösztöndíjaira pályázó diákok között osztjuk el. Az elmúlt években hét magyar diák vett részt ilyen módon a környező országokban tartott kurzusokon – legutóbb az ausztriai (RE)Defining Equality 2022 nyári programján.

 

„Az izgalmasabbnál izgalmasabb témák néhol családias beszélgetéseket, néhol heves vitákat szültek. Ezek számomra szinte mérföldkőnek számító alkalmak lettek, hiszen egytől-egyig minden témában újabb távlatokra nyílt alkalmam rálátni. A gazdasági és társadalmi egyenlőségtől kezdve a globális vagy helyi gondolkodáson át egészen az egyenlőség és az igazságosság közötti különbségig fejtettünk ki témákat hol párokban, hol minden résztvevővel egy nagy körben ülve.”

– Szabó Réka, az ausztria (RE)Defining Equality 2022 résztvevő diákja