Ugrás a részletekre ↓
map

UWC Costa Rica

Santa Ana Downtown, Costa Rica

175 tanuló
 16-tól 19 évesig

Alapítva

2006

3 March 2017

A UWC Costa Rica SOS Hermann Gmeiner Nemzetközi Iskolaként (HGIC) jött létre, amelyet a régióban élő SOS Gyermekfalu diákjainak építettek. 2006-ban a HGIC-ból UWC Costa Rica lett, és elkötelezte magát amellett, hogy folytassa a latin-amerikai SOS Gyermekfalu gyerekek támogatását a világ összes pontjáról érkező diákok segítségével.

Három különleges tulajdonság

  • A Változások Ügynökei Program - Két éves tapasztalati tanulási kaland, amelyben a tanulóknak lehetőségük nyílik arra, hogy felfedezzék a pozitív változás erejét. A saját projektcsapatukkal és a helyi közösségekkel vagy szervezetekkel együttműködve lépésről lépésre részt vesznek egy projekt megtervezésében, megvalósításában és értékelésében, mindezt egy szociális vállalkozói szemszögből megközelítve.
  • Wellness Program - Multidiszciplináris, többéves, intergenerációs iskolai szintű kezdeményezés, amelynek célja a társadalmi és érzelmi jóllét kultúrájának előmozdítása a közösség összes tagja számára.
  • SOS Gyermekfalu Támogatás: - Minden évben az UWC Costa Rica 5 teljes ösztöndíjat biztosít SOS Gyermekfaluból érkező diákoknak a világ minden tájáról. Eddig több mint 50 SOS-diák ballagott el UWC Costa Rica iskolából.
A tanteremben 

Az UWC Costa Rica büszke arra, hogy ő az egyetlen UWC, ami két nyelven (spanyolul és angolul) kínálja a teljes Nemzetközi Érettségi Diploma (IBDP) programot. Minden diák várhatóan képes lesz hatékonyan kommunikálni mind a két nyelven, amikor befejezi tanulmányait az UWC Costa Rica iskolában. Azok a diákok, akik már mindkét nyelvet jól beszélik, egy vagy több tantárgyat tanulhatnak spanyolul vagy angolul, így kétnyelvű oklevéllel is rendelkezhetnek.

A hagyományos kurzusok mellett az UWC Costa Rica kulturális és szociális antropológiát, színházat, filmet, vizuális művészteket, környezetvédelmi rendszereket és társadalmakat, illetve franciát is kínál.

Az iskolai élet az oktatás mellett 

Az UWC Costa Rica több mint 50 különböző tevékenységet kínál a tanulók számára. Ezen kívül minden diáknak részt kell vennie a “Változás Ügynökei Programban”, amelynek célja, hogy a diákok képesek legyenek együttműködési fejlesztési programok sikeres megvalósítására.

Rövid nyári programok 

Az UWC Costa Rica otthont ad a “Leading with Heart” tábornak, amely segítséget nyújt a serdülőkori népesség számára, hogy hatékony és társadalmilag felelős vezetéshez kapcsolódó ismeretekhez jussanak, továbbá segít a készségek és attitűdök fejlesztésében.

Az iskolai létesítmények 

A kampusz körül festői hegyek és színes növény- és állatvilág található, biztosítva ezzel azt a tökéletes környezetet, amely biztonságos, izgalmas és változatos helyszínt ad a tanulásnak. Iguanák, armadillók, toucánok és más típusú madarak a mindennapi élet részei az iskolában.

Az UWC Costa Rica nyolc lakóházzal rendelkezik, amelyek mindegyike egy híres costa ricai strandról kapta a nevét. Minden apartman 24 fő befogadására alkalmas: 8 szobával, két fürdőszobával, egy közös helyiséggel és teljesen felszerelt konyhával rendelkezik. Egyéb szolgáltatások közé tartozik egy amfiteátrum egy 807 négyzetméteres színpaddal, könyvtár, szociális központ, kosárlabda és futballpályák.

Földrajzi elhelyezkedés 

Húsz percre San José-tól, Costa Rica fővárosától, és tíz percre a legmodernebb kórháztól, az UWC Costa Rica kampusza Santa Ana barátságos szomszédságában helyezkedik el. Egy rendkívül biztonságos és gondoskodó közösség fogadta be a kollégiumot a szárnyai alá.

Jelentkezés
 

A diákok pályázhatnak az UWC nemzeti bizottságán keresztül. További információ: http://uwccostarica.org/en/admission

Elérhetőségek


Santa Ana downtown,
from the north-east corner of the local church,
400m north
San José, 10901
Costa Rica

18 Iskola világszerte