Skip to content ↓
map

UWC-USA

Montezuma, Új Mexico

235 diák
17-19 évesek

Alapítva

1982

3 March 2017

Az UWC-USA-t (eredeti nevén: Armand Hammer Nyugat Amerikai Egyesült Világ Kollégiuma) Armand Hammer alapította Charles herceg kérésére, aki az UWC egykori vezetője volt. Hammer Montezuma, Új Mexikó-t, egy történelmileg meghatározó területet választott az iskola helyszínéül, a természeti szépségek, a vad élővilág, és az építészeti adottságai miatt.

Please enter some content for your news story here.

Három különleges tulajdonság

 • Önkéntesség – Diákjaink több mint 17,000 órát önkénteskednek többek között helyi önkéntes konyhákon, kórházakban, es iskolákban. San Miguel kerületben, ahol az iskola található, az egyik legnagyobb a szegénységgel küszködők száma.
 • Vadon – A vadon program esélyt ad a diákoknak, hogy egy napos túrákon, hátizsákos túrákon, es sátras túrákon vegyenek reszt.
 • Bartos Intézet – A Bartos Intézet a felelős és konstruktív konfliktus megoldásra jött létre. Az intézet különféle programokkal tanítja és segíti a konfliktus megoldást és a nemzetközi elfogadást.
A tanteremben 

Az UWC-USA a Nemzetközi Érettségi rendszeren belül oktat (IBDP). Az alap kurzusokon kívül, számos különleges órát is oktatnak, mint a mandarin, német, kulturális és szociális társadalomtudományt, sport és egészség-tudományt, zenét, színházművészetet, es táncot is.

Az iskolai élet az oktatás mellett 

Az UWC-USA-ban a Kreativitás, Sport, és Önkéntesség (CAS) programnak három ága van: Vad élővilág, közösségi munka, es a Bartos Intézet.

Minden diák reszt vesz egy minimum két éjszakás túrán. A hátizsákos túrákon kívül, a diákoknak lehetőség van többek között teli kempingen, hótalpas túrákon, vagy sífutáson is reszt venni. Minden diák elsajátítja a túrázás alapjait, elsősegély nyújtást a vadonban, es az újraélesztés módszerét is. A diákoknak arra is lehetőségük van, hogy egy hivatalos vadon elsősegély nyújtási igazolványt szerezzenek.

A Közösségi Munka program folyaman előző diákok többek között renováljáták a helyi templomot, hogy az a közösségi helykent szolgálhasson. Új házakat építettek rászorulók számára, segítettek a helyi hajléktalan menedék működését, általános iskolás diákokat tanítottak, es a helyi kórházban segédkeztek. Nem utolsó sorban a diákok munka személyzet munkáját is segítettek, önkéntes munkán keresztül.   

A Bartos Intézet célja, hogy felruházza a diákokat olyan eszközökkel, amik konstruktív konfliktus megoldást segítik elő. Az elméleti és gyakorlati feladatok három fontos konfliktus típusra terjednek ki: személyközpontú, személy közti, es közösségi.
Az első félév során minden elsőéves diák elsajátítja az alapvető módszereket mindegyik konfliktus típus megoldására. A második évben minden diák választhat egy konfliktus területet, amiben elmerülhet az év során.

Rövid nyári prigramok 

A Globális Vezetői Forumon (GLF) során az iskola lehetőséget ad az összes résztvevőnek, hogy klipjének a komfortzónájukból. A program során a résztvevőknek megoldást kell találniuk a legfontosabb helyi közösségi problémákra. A program célja, hogy olyan perspektívát adjon a résztvevőknek, ami elősegít a pozitív közösségi fejlődést.

Az iskolai létesítmények 

Az iskolának a híres Montezuma Kastély ad otthont, ami egy 200 hektárnyi területen található. A kastély egy luxus hotelnek épült 1881-ben. Az épület teljes felújításon ment keresztül 2001-ben. Itt találhatóak a diákok szobai, a tantermek, az irodák, és az étkező is. Más helyiségek:

 • A 6 diák lakosztályt a világ legmagasabb hegycsúcsai után neveztek el. Minden lakosztályban 25-40 diák lakik.
 • Az Old Stone Hotel 1878-ban épült. Ez az épület ad otthont a tantermeknek, a könyvtárnak, es az adminisztrációs irodáknak..
 • Az Edith Lansing Field Ház a sportcsarnok, amiben többek között fedett kosárlabda pálya, squash pálya, egy tánc stúdió, edzőterem, es futógépek is találhatóak.
 • A Kluge Arts Centerben található az előadó terem, művész stúdió, és zenestúdió is.
 • A Dwan Light Sanctuary egy lenyűgöző kör alakú épület. A plafonban található 12 nagyméretű prizma, ami szivárványba borítja az egész belső termet.
Földrajzi elhelyezkedés 

Az UWC-USA a Pecos vadon szélén es a Sangre de Cristo hegység lábánál található. Átlagosan 300 napsütéses nap van egy évben. Habar télen esik a hó, az időjárás enyhének mondható az év folyamán.

  Jelentkezés
   

  A diákok a saját nemzeti bizottságuk honlapján jelentkezhetnek (UWC Magyarország). További információkért látogass el a UWC-USA websitra.

   

   

  You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

  If you would like to view this content please

   

   

  Kapcsolatok


  UWC-USA
  POST OFFICE BOX 248,
  MONTEZUMA NM 87731-0248

  18 Colleges
  Worldwide