Ugrás a részletekre ↓
map

UWC Changshu Kína

Changshu, Kína

576 diák
15 - 18 év között

Alapítva

2015

3 March 2017

A 2015-ben egy volt UWC-s diák, Mark Jiapeng Wang kezdeményezésére alapított UWC Changshu Kína az első UWC iskola Kínában. Amióta az iskola megnyitotta kapuit, jelentős mértékben megnőtt és ma már 443 diák számára ad otthont. Az iskolában 10, 11, és 12. évfolyam elvégzésére van lehetőség, és a legtöbb nemzetközi diák 11 és 12.-dik osztályba jár.

Három különleges tulajdonság

  • Kínai kultúra - Minden diák részt vesz legalább egy kínai kurzuson, ami magába foglalhatja a nyelv elsajátítását, irodalmat vagy a kultúrát, így megteremtve egy magával ragadó Mandarin kínai környezetet, amely a tanítás és tanulás fontosságát hangsúlyozza. Mindeközben a Zhi Xing program (“tapasztalaton alapuló tanulás”) lehetővé teszi a kínai kultúra felfedezését a helyi nagyobb közösséggel való együttműködésen keresztül.
  • Fiatalok vezető szerepben - Számos Zhi Xing tevékenység szervezéséért/vezetéséért diákok felelősek, akik tudásukra és tapasztalataikra támaszkodva segítik osztáytársaik részvételét és fejlődését ezekben a tevékenységekben, példaképet mutatva társaiknak, miközben saját maguk is tanulnak a kihívásokból.
  • Hangsúly a természeten - Újrahasznosítás, biogazdálkodás és a vizes élőhelyek megvédése csak néhány azon tevékenységek közül, melyek során a diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a közösségre és a környezetre.
A tanteremben 

UWC Changshu Kína  Nemzetközi Érettségi Diploma Programot (IBDP), valamint a tizedik évfolyam számára az erre felkészítő, Pre-IBDP programot kínálja.

A Pre-IBDP program célja, hogy lehetővé tegye a tanulók számára azon készségek és tudás elsajátítását, amelyek szükségesek az IBDP megkezdéséhez

Az IBDP tanterv keretein bell a szabvány kurzusok millett a UWC Changshu kínál alapozó kínai nyelvi programokat (nemzetközi diákoknak), földrajz, gazdaság, filozófia, világ perspektívák, kínai tanulmányok, dráma, képzőművészet, spanyol, francia és német tantárgyakat.

Az iskolai élet az oktatás mellett 

UWC Changshu Kína a Zhi Xing (知行) elnevezést adta a CAS (Creativity=kreativitás, Activity=tevékenység, Service=szolgálat) programnak, ami tapasztalaton alapuló tanulást jelent, valamint a tudás tevékenységekben való alkalmazását. Ez lehetővé teszi a kínai kultúra felfedezését az iskolán belül, valamint a nagyobb helyi közösséggel. Ezek közül számos tevékenység, mint például a kínai előadóművészet, kalligráfia, kínai hangszerek közvetlenül a kínai kultúrára összpontosítanak, így megengedve nemzetközi diákok számára, hogy egy holisztikus képet kapva megértsék a kínai kultúrát. Ezen felül lehetőséget adnak nemzetközi diákoknak, hogy megosszák és még mélyebben felfedezhessék saját kultúrájukat. Más tevékenységek, mint például a helyi idősek otthonában, iskolákban, közösségi központokban való önkénteskedés kiszélesítik diákjaink oktatásának határait, bepillantást engedve a helyi kínai kultúrába, emberekhez és a természetbe.

A projekthetek értékes lehetőséget biztosítanak a tanulóknak arra, hogy az UWC értékeket a gyakorlatban is alkalmazzák. Így évente egyszer a diákok felfedezhetik Kína távolabbi részeit is. A tanári kar tagjainak vezetésével a tanulók eljuthatnak Kína kevésbé fejlett területeire, ahol egy hétig lehetőségük nyílik a helyi közösséggel való együttműködésre, többek között tanítás és más közösségorientált tevékenységek keretében. A projekthetek szintén remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a diákok betekintést nyerjenek az ország eltérő gazdasági fejlettségi szintjeibe.

Az iskolai létesítmények 

A 24 hold területű campus, melyet I.M. Pei pártfogoltja, Mo Ping tervezett, a Kuncheng tó egy északnyugati fekvésű szigetén épült. Ami a campus építészeti kivitelezését illeti, egy dél-kínai vízparti falut idéz, ahol a különböző részek közötti kapcsolat akadálymentes. A campus szintén számos csúcstechnológiai elemet foglal magába, melyek hangsúlyozzák a fenntarthatóság és természetbarátság fontosságát, mint például geotermikus fűtési rendszer, tetőre szerelhető napelemek, hibrid napelemek és szélenergiával működő utcai lámpák és egyéb elemek. A campus szolgáltatásai közé tartozik: egy többfunkciós előadóművészeti központ; egy korszerű wellnessközpont fedett sportlétesítményekkel, futópálya, úszómedence, jóga- és tánctermek, szabadtéri sportpályák, kosárlabdapálya, futballpálya, strandröplabda pálya; tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai (STEM) központ; többfunkciós konferencia központ; lakóházak minden diák és dolgozó részére; étkező; könyvtár.

Földrajzi elhelyezkedés 

Changshu a Suzhou, Jiangsu tartomány joghatósága alá tartozó megyei város, 110 km-re nyugatra Sanghajból, a Jangce-folyó delta szívében.

Jelentkezés 

A pályázók az UWC nemzeti bizottságán keresztül pályázhatnak. Kínai állampolgárok, kínai lakosok és a nem kínai állampolgárok, akik nem felelnek meg a saját UWC nemzeti bizottság alkalmassági kritériumainak, közvetlenül a UWC Changshu-hoz pályázhatnak. A Pre-IBDP-pályázóknak közvetlenül fel kell venniük a kapcsolatot az iskolával. További információ

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

Elérhetőségek


UWC Changshu China,
No. 88 Kun-Cheng-Hu-Xi Road,
Changshu,
Jiangsu,
China 215500

18 Iskola világszerte