Ugrás a részletekre ↓
map

UWC Adriatic

Duino, Olaszország

182 tanuló
16-19 évesek

Alapítva

1982

3 March 2017

Az első világháború idején a Trieszttől északra található terület nagy vérontást tapasztalt, a második világháború pedig további politikai és etnikai megosztottságot hozott ebbe a térségbe - a germán, latin és szláv kultúrák találkozóhelyévé vált. Az etnikai és történelmi összetettség ezen arénáján keresztül az UWC Adriatic magába foglalta a magasan felhalmozott politikai jelentőség oktatási szerepét, és a rendkívüli kulturális sokszínűség világába lépett. Ezen okok miatt a Friuli Venezia Giulia regionális kormánya és a Külügyminisztérium kezdettől fogva támogatta a projektet, és továbbra is az Akadémia legfontosabb érdekeltjei maradnak.

Három különleges tulajdonság

  • Magával ragadó olasz tapasztalat - A diákok UWC oktatást tapasztalnak, miközben folyamatosan ki vannak téve az olasz kulturális örökség gazdagságának és sokszínűségének. Az iskola az európai politikai, kulturális és földrajzi kereszteződésen alapszik.
  • Zene - A Zene fontos szerepet játszik az UWC Adriaticban, köszönhetően egy zenei akadémia (ICMA) jelenlétének, amelynek célja a zenei műfajok és stílusok teljes körének feltárása a világ minden tájáról.
  • Egy falu, nemkampusz - Az UWC Adriatic nem rendelkezik saját kampusszal, hanem lakóhelyei, tudományos épületei, laboratóriumok stb. szétszóródnak az egész faluban. A diákok a helyi és a környező közösségek életébe integrálódnak, a mindennapi életük és a heti szociális szolgáltatások révén.
A tanteremben 

Az UWC Adriatic a Nemzetközi Érettségi Programot (International Baccalaureate Diploma Program) kínálja. A hagyományos kurzusok mellett az iskola arab, szlovén, szerb, horvát és bosnyák, világi művészetek és kultúrák, környezetvédelmi rendszerek, és művészet tantárgyakat is kínál. Ezenkívül minden diáktól elvárt hogy olaszul tanuljon, bár nem knell, hog ez vizsga ótantárgy legyen, lehet egy külön oklevél is.

Az iskolai élet az oktatás mellett 

Az UWC Adriatic kiemelt hangsúlyt fektet a Kreativitás, Tevékenység, Szolgáltatások (CAS) program "szolgáltatások" összetevőjére. A helyi közösség életében való fizikai integrációnak köszönhetően a Főiskola régóta együttműködő kapcsolatokat tart fenn olyan szervezetekkel, amelyek széleskörű önkéntes tevékenységet folytatnak.

A szociális szolgáltatások közé tartoznak: az olasz és a szlovén nyelvű gyermekek művészettel való együttműködése, angol és egyéb tevékenységek elsajátítása a helyi általános iskolákban; multikulturális előadások, amelyek multikulturális tapasztalatokat kínálnak a helyi általános iskolák hallgatói számára az előítéletek és a rasszizmus elleni küzdelmet célzó tevékenységekkel; a mentális vagy testi fogyatékossággal élő személyek támogatása; menekült munkák, amely társaságot kínál az időseknek vagy más otthonukba szoruló személyeknek; az idősek látogatása a helyi intézményekben; Elsősegély-tanfolyam - Mentőszolgálat (a helyi Vöröskereszt-üzemeltetőkkel); zenés koncertek előadása az idősek és a betegek számára kórházakban és intézményekben; szklerózis multiplexben szenvedő betegek látogatása; sport- és színházi tevékenységek a fogyatékkal élők körében; a tudomány terjesztése gyermekek és felnőttek számára; angol társalgási órák a helyi közösségnek; meglátogatva a helyi idősek otthona lakóit.

A kreatív tevékenységek közé tartozik az Adriatic Times (blog), kerámia / fazekasság, sakk, kreatív írás és irodalom elismerése, aktuális témakörök tanulmányi csoportja, vitafórum, decoupage és patchwork, rajzolás, kultúrák feltárása a moziban, Egyesült Nemzetek (MUN), Zenei tevékenységek (Kórus, Madrigal Kórus, Zongoraórák, Szingapúr, Értelmező tanfolyamok, Zeneművek, Hangszeres leckék, zenekarok, Zenei bemutató), Fotózás, Robotika, Filozófiai magazin, TEDx UWC Adria, Színház, Évkönyv, WEB 2.0.

Az UWC Adriatic Trieste karsztvidékén és az Alpok környékén fekvő tengerparti falujában tevékenykedik, hogy számos szabadidős tevékenységet kínáljon diákjainak. A rendelkezésre álló lehetőségek teljes skálája a következő: aerobic, tollaslabda, circuit training, hegymászás, kortárs tánc, terepfutás, túrázás, kajakozás, vegyes harcművészetek, tájfutás, vitorlázás, labdarúgás, úszás, tenisz, frizbi, és jóga.

Az iskolai létesítmények 

Az UWC Adriatic rezidenciái és létesítményei szétszóródnak Duino falujában. A diákok hét lakóházban élnek. Egyéb lehetőségek közé tartozik: a Mensa (menza), az Akadémiai épület, a Művészet Center, a Tudományos Laboratóriumok, a Könyvtár, az Orvosi Központ, az Auditorium és az ICMA - a Nemzetközi Közösség Zeneakadémiája.

Földrajzi elhelyezkedés 

Duino egy bájos tengerparti falu fél órára Trieszttől. Egy nyugodt hely, amely egy egészséges életmódot biztosító, védett környezetet biztosít. Velence a közelben van, és a szlovén határ mindössze néhány kilométerre helyezkedik el.

Jelentkezés 

A diákok az UWC Adriai UWC nemzeti bizottságán keresztül pályázhatnak. További információ: HTTP://www.uwcad.it/code/15211/Selection-Procedures
https://www.youtube.com/watch?v=ZhxoN7U1w1g

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

 

Elérhetőségek


Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico O.N.L.U.S.
Via Trieste, 29 – 34011
Duino Aurisina (TS), Italy

18 Iskola világszerte