Ugrás a részletekre ↓
map

Li Po Chun UWC

Hongkong

256 diák
16-18 éves korosztály

Alapítás éve

1992

3 March 2017

Az Li Po Chun UWC of Hong Kong 1992 szeptemberében nyitotta meg kapuit a diákok első generációja előtt. Hivatalosan 1992. november 6-án a walesi herceg avatta fel. Ez volt a második UWC-iskola Ázsiában.

Accordion Title 

Accordion content

Három különleges vonás

 • Quan Cai Programme – A Quan Cai („teljes emberré művelés”) program kereteiben a diákok felelőssége, hogy elindítsák, majd működtessék saját projektjeiket, valamint hogy önkéntesként részt vegyenek a helyi közösségek életében.
 • A kínai kultúra – Hongkong pezsgő város Ázsia egyik kulturális csomópontjában. A diákoknak itt megadatik a lehetőség, hogy a projekthét során mélyebb ismereteket szerezzenek Kínáról és Ázsiáról.
 • Elhelyezkedés – A campus Hongkong egy csöndes és zöld zugában helyezkedik el, fák, hegyek, és a tengerpart között, ugyanakkor a város nyüzsgő, felhőkarcolóktól hemzsegő kerületei is gyorsan elérhetők innen tömegközlekedéssel.
A tanteremben 

A Li Po Chun UWC a Nemzetközi Érettségi Programot (International Baccalaureate Diploma Programme) kínálja. A hagyományos órák mellett az iskola kínai, mandarin, spanyol, valamint francia nyelvet, földrajzot, vállalkozásmenedzsmentet, politikatudományt, valamint a környezeti rendszerek nevű tárgyat, színművészetet és képzőművészetet is kínál.

A tantermen kívül 

A Quan Cai („teljes emberré művelés”) program szerves része a diákok oktatásának. A tanulók több mint 70 tevékenységben vehetnek részt, melyek között van több sportcsapat, közösségi szolgálat, és számos lehetőség a helyi szervezetekkel való együttműködésre. A Quan Cai program összetevői közül különös figyelem jut a közösségi szolgálatnak, segítve a diákokat annak megértésében, hogy milyen szerepeket vállalhatnak a béke és a fenntarthatóság elérése érdekében. A foglalkozásokat többnyire diákok vezetik. Íme egy felsorolás a teljesség igénye nélkül: 

 • közösségi szolgálat (pl. korallmonitorozás, háztartási alkalmazottakkal való munka),
 • művészetek (pl. egészséges főzés, sárkánytánc, disputakör),
 • sporttevékenységek (pl. kajakozás, túrázás, kempingezés, sziklamászás),
 • campuson végzett szolgálat (pl. elsősegélycsapat, hang- és fénytechnikai csoport, campus-ökológusok, Synergy – „Összhang” – magazin), 
 • projekthét
 • kulturális estek,
 • nevelési célzatú békeprogramok
 • orientációs hét.
Campus és létesítmények 

A Li Po Chun UWC minden diákja a campuson él a négy kollégiumi épület valamelyikében, és mindenkinek három szobatársa van. Ha csak lehet, a szobákban két első- és két másodéves diák lakik, akik közül ketten Hongkongból, ketten pedig a világ más részeiről érkeztek. Minden főállású tanár a campuson lakik és tutorként (kb. nevelőtanár) is dolgozik. A tutorok és a rájuk bízott csoportok teremtik meg az „otthon távol az otthonodtól” légkört, és támogatást nyújtanak, akár arról van szó, hogy valaki egy jó hírt szeretne megosztani, akár arról, hogy ki szeretné sírni magát valaki vállán.

A campuson belül található még egy tornacsarnok, díszterem, békeprogram-központ, úszómedence, teniszpálya, kosárlabdapálya, menza, könyvtár, osztálytermek és laborok. 

Földrajzi elhelyezkedés 

Az iskola a gyönyörű tengerparti Ma On Shan városban helyezkedik el, a Starfish Bay-re és a Tolo Harbour-ra néz. A campus maga kevesebb mint tíz percnyi sétára van a Wu Kai Sha MTR (városi gyorsvasút) állomástól.

Felvételi folyamat 

Minden hongkongi (az ún. Hong Kong Permanent ID Card vagy az ehhez kapcsolódó társvízum birtokában) jelentkező a hongkongi nemzeti bizottságon keresztül pályázhat a 18 UWC-iskola bármelyikébe, köztük az Li Po Chun UWC-be is, illetve anyagi támogatásra is. Ugyanakkor az ún. globális válogatóprogram (UWC Global Selection Programme) keretein belül is jelentkezhetnek diákok. A nem hongkongi diákok a saját országuk UWC nemzeti bizottságán keresztül vagy az UWC Global Selection Programme keretein belül is jelentkezhetnek. Az iskoláról további információt kínál a Li Po Chun UWC of Hong Kong saját honlapja.

 

 

Kapcsolat


10 Lok Wo Sha Lane,
Sai Sha Road, Ma On Shan,
Sha Tin,
New Territories, Hong Kong

18 Iskola világszerte