Ugrás a részletekre ↓
map

Li Po Chun UWC

Hong Kong

256 diák
16-18 évesek

Alapítva

1992

3 March 2017

A Li Po Chun UWC 1992 szeptemberében nyitotta meg kapuit a diákok első generációja előtt, 1992 november 6-án pedig hivatalosan is megnyitotta az iskolát ő királyi fensége a walesi herceg. A Li Po Chun volt a második UWC iskola Ázsiában.

Accordion Title 

Accordion content

Három különleges tulajdonság

  • Quan Cai Program - A Quan Cai (“teljes emberré művelés”) program kereteiben a diákok felelőssége, hogy elindítsák, majd működtessék saját projektjeiket, valamint hogy önkéntesként részt vegyenek a helyi közösségek életében.
  • Kínai kultúra - Hongkong pezsgő város Ázsia egyik kulturális csomópontján, és a diákoknak megadatik a lehetőség, hogy mélyebb ismereteket szerezzenek Kínáról és Ázsiáról a Projekt Hét valamint a Kína Hét alatt.
  • Elhelyezkedés - A campus Hongkong egy csöndes és zöld zugában helyezkedik el, fák, hegyek, és a tengerpart között, ugyanakkor viszont a város nyüzsgő, felhőkarcolóktól hemzsegő kerületei is gyorsan elérhetők tömegközlekedéssel.
Az osztályteremben 

A Li Po Chun az International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP) curriculumot tanítja. Az alapvető órák mellett az iskola kínai, mandarin, spanyol, valamint francia nyelveket, földrajzot, vállalkozásmenedzsmentet, politológiát, környezeti rendszereket, színművészetet, és képzőművészetet is kínál.

Az iskolai élet az oktatás mellett 

A Quan Cai (“teljes emberré művelés”) program nélkülözhetetlen része a diákok oktatásának. A tanulók több, mint 70 tevékenységben vehetnek részt, melyek között 10 sportcsapat, 22 önkénteskedési lehetőség, és 30 olyan csoport található, amely együttműködik helyi szervezetekkel. A Quan Cai program összetevői közül különös figyelem jut a szolgálatnak, segítve a diákokat annak megértésében, hogy milyen szerepeket vállalhatnak a béke és a fenntarthatóság elérése érdekében. A tevékenységeket többnyire diákok vezetik, és többek között közösségi szolgálat (pl. korallellenőrzés, háztartási alkalmazottakkal való munka, állatmentés), művészetek (pl. egészséges főzés, sárkánytánc, vitaszakkör, cirkusz), sporttevékenységek (pl. kajakozás, túrázás, falmászás), továbbá campus szolgálat (pl. elsősegélycsapat, hang- és fénytechnikai csoport, campus ökológusok, Összhang magazin) is megtalálható közöttük. Ezen kívül kultúrális esték, béke programok, orientációs hét, valamint a Projekt Hét és a Kína Hét várja a diákokat.

Az iskolai létesítmények 

A Li Po Chun minden diákja a campuson él a négy blokk valamelyikében, és mindenkinek három szobatársa van. Amennyiben lehetséges, a szobákban két első- és két másodéves diák lakik, akik közül ketten Hongkongból, ketten pedig a világ más területeiről érkeztek. Minden főállású tanár a campuson lakik, és mentorként is dolgozik. A mentorok és a mentorált csoportok teremtik meg az “otthon távol az otthonodtól” légkört és támogatást nyújtanak, akár arról van szó, hogy valaki egy jó hírt szeretne megosztani, akár arról, hogy ki szeretné sírni magát valaki vállán. A campuson belül található még egy tornacsarnok, díszterem, úszómedence, teniszpálya, kosárlabdapálya, étkezde, könyvtár, osztálytermek, és laborok.

Földrajzi elhelyezkedés 

Az iskola a gyönyörű tengerparti Ma On Shan városban helyezkedik el, a Starfish Bayre és a Tolo Harbourra néz. A campus maga kevesebb, mint tíz percnyi sétára van a  Wu Kai Sha MTR (gyorsvasút) állomástól.

Jelentkezés 

Minden hongkongi jelentkező a UWC Ösztöndíj Programon át jelentkezhet bármely 18 UWC iskolába, köztük a Li Po Chunba is. Nem hongkongi diákok a saját országuk UWC egyesületén át jelentkezhetnek, vagy, amennyiben képesek kifizetni az oktatás teljes összegét, jelentkezhetnek egyenesen az iskolánál is. További információk a www.lpcuwc.edu.hk/how-to-be-involved/admissions weboldalon találhatók.

Elérhetőségek


10 Lok Wo Sha Lane,
Sai Sha Road, Ma On Shan,
Sha Tin,
New Territories, Hong Kong

18 Iskola világszerte