Skip to content ↓
map

UWC ISAK Japan

Karuizawa, Japán

175 diák
15-től 19  évesig

Alapítva

2014

3 March 2017

A Japán UWC ISAK a legfiatalabb UWC iskola, amely 2017 őszén indította az első UWC évfolyamát. A UWC ISAK alapítója, Lin Kobayashi a Kanadai UWC Person diákjaként fedezte fel a globális oktatáshoz fűződő szenvedélyét. Ez a szenvedély inspirálta arra, hogy megalapítsa a Japán UWC-t, ami 2014-óta oktat a saját közegükben vezető szerepet betöltő fiatalokat a világ minden tájáról, akik így pozitív változások katalizátorává válhatnak.

Három különleges tulajdonság

  • Vezetői Program - A tanulók egy, az  önfegyelmet és kreatív újításokat ötvöző, innovatív vezetői képzésen keresztül fedezhetik fel, hogy mi a legfontosabb számukra, miközben azért dolgoznak, hogy elősegítsék az előremutató változásokat. A vezetői gyakorlat az élet minden területét átszövi, ideértve az iskolai és iskolán kívüli tevékenységeket, és a kollégiumi életet is.
  • 'Diákok mint irányítók' - Az iskola bátorítja a diákok hangsúlyozott önállóságát. A tanulóknak lehetőségük van klubok vezetésére és indítására, iskolai rendezvények és események szervezésére, és részt vehetnek a kollégiumi élet szabályainak felállításában és fenntartatásában.
  • Japán nyelv és kultúra -A japán nyelv tanórán keresztüli megismerésén felül, a diákok rendszeres kirándulásokon vesznek részt, ami megismerteti velük a japán kultúrát, történelmet és hagyományokat. Belekóstolhatnak a japán virágkötészetbe és részt vehetnek egy tea ceremónián; meglátogathatnak kastélyokat, termál forrásokat, templomokat és szentélyeket; csatlakozhatnak a helyi fesztiválokhoz és előadásokhoz, múzeumokat látogathatnak és látogatásokat szervezhetnek helyi családokhoz!
A tanteremben 

A tizenegy és tizenkettedik évfolyamok számára a UWC ISAK a Nemzetközi Érettségi Diploma Programot kínálja. A Nemzetközi Érettségit megelőző tizedik évfolyam segít a diákoknak felkészülni a program szigorú elvárásaira, viszont sok tanuló csak a tizenegyedik évfolyamban csatlakozik az iskolához. A hagyományos tantárgyak mellett az iskola japán és kínai nyelv, történelem, közgazdaságtan, természettudományos, film és vizuális művészetek órákat is kínál.

Az iskolai élet az oktatás mellett 

A UWC ISAK diákjai rengeteg iskolán kívüli tevékénységhez csatlakozhatnak, úgymint sportok és nyelvi klubok, valamint a modell ENSZ klub és a vitacsapat. Jelenleg az iskolának több mint 50, diákok által indított és szervezett szakköre és klubja van, amit az éves Projekt Hét egészít ki. A tanév folyamán az iskola otthont ad workshopoknak és különböző vállalkozók, kutatók és innovátorok által tartott előadásoknak.

A Nemzetközi Érettségi Diploma Program diákjai maguk tervezik és valósítják meg a saját két éves Kreativitás, Aktivitás, Szolgálat (Creativity, Action, Service- CAS) projektjeiket a tizenegyedik és tizenkettedik osztály ideje alatt. Többféle művészeti szakkör is elérhető, úgymint Színház Klub, Tánc Klub, Glee Klub, Film Klub, diák újság és még sok más. Az iskola sport klubokban is bővelkedik (kosárlabda, röplabda, rögbi, baseball, tollaslabda, foci és futás), emellett van lehetőség túrázásra és sátrazásra és iskolán kívüli sportokra is, mint síelés, snowbordozás és úszás.

Rövid nyári programok 

A UWC ISAK Japan Nyári Iskolája egy izgalmas két hetes program, felsős diákok számára (12-14 év) a világ minden tajáról. A világ szinten elismert tanári kar egy olyan tanterven keresztül kelti fel a diákok érdeklődését és állítja őket kihívások elé, ami világ szintű kérdések felvetésével, a tudatos oda figyelés gyakorlásával, vezetői képzésekkel, dizájn újításokkal, szabadtéri foglalkozásokkal, és a japán kultúrát érintő tapasztalatok szerzésével dolgozik. 2010-óta, több mint 80 országból érkeztek a nyári iskola résztvevői.

Az iskolai létesítmények 

A japán UWC ISAK modern, fénnyel teli épületekkel büszkélkedhet, amelyeket díjnyertes építészek terveztek, különös hangsúlyt helyezve a tradicionális japán építészeti hagyományokra. A kampusz harmonikusan illeszkedik a körülötte elterülő fás, ligetes környezetbe, amely a mindennapi élethez és a tanuláshoz is ideális helyszínt teremt. A 2016- ban befejezett Kamiyama Akadémiai Központ egy korszerű, világos épület amelyben tantermek, a könyvtár/technológiai központ, tanuló szobák, konferencia termek és az iskola adminisztrációs központja kaptak helyet. Az Asama épületben további tantermek, laboratóriumok, az étkező és egy kültéri terasz található. A lakóépületek, avagy Házak, sorokban összekapcsolódó egységek, önálló bejárattal minden egységben. Minden Ház 12-18 diákot szállásol el. A két és négy ágyas hálószobákon kívül, mindegyik Háznak van saját teakonyhája és egy terjedelmes közösségi helyisége. A diákok kikapcsolódását egészében segíti a tornaterem egy teljes méretű kosárlabda pályával, egy multi funkciós, valódi füves sportpálya és ösvények, melyek ideálisak sétákra és futásra.

Földrajzi elhelyezkedés 

A UWC ISAK Japan, a Nagano tartomány Karuizawa (lakossága: 20,000) településén, szuperexpressz vonattal Tokió-tól körülbelül 70 percre található. Karuizawa, egy egészében sűrűn látogatott üdülőváros, négy jól megkülönböztethető évszakkal, ideértve a havas telet is!

Jelentkezés 

A tizenegyedik évfolyamra a diákok az országuk saját nemzeti bizottságán keresztül jelentkezhetnek. A Nemzetközi Érettségit megelőző tizedik évfolyamra csak a japán UWC ISAK-nál közvetlenül lehetséges jelentkezni. További információ: https://isak.jp/admission/how-to-apply/

Kapcsolatok


UWC ISAK Japan
5827-136 Nagakura,
Karuizawa-machi
Kitasaku-gun,
Nagano 389-0111

18 Colleges
Worldwide