Ugrás a részletekre ↓
map

UWC ISAK Japan

Karuizawa, Japán

175 diák
15-19 éves korosztály

Alapítás éve

2014

3 March 2017

Az UWC ISAK Japán az egyik legújabb UWC-iskola, amely 2017 őszén fogadta be az UWC-diákok első generációját. Az UWC ISAK alapítója, Lin Kobayashi asszony a Kanadai UWC Pearson College diákjaként fedezte fel a globális oktatás iránti szenvedélyét. Ez a szenvedély inspirálta arra, hogy megalapítsa az ISAK nevű iskolát, amely 2014-ben nyitotta meg kapuit, hogy olyan fiatal vezetőket képezzen a világ minden tájáról, akik a pozitív változások katalizátoraivá válhatnak.

Három különleges vonás

  • Felelős Vezetés (Leadership) Program – A tanulók egy, az önfegyelmet és kreatív újításokat ötvöző, innovatív vezetőképzésen keresztül fedezhetik fel, hogy mi a legfontosabb számukra, miközben azért dolgoznak, hogy elősegítsék az előremutató változásokat. A vezetői gyakorlat az élet minden területét átszövi, ideértve az iskolai és iskolán kívüli tevékenységeket, valamint a kollégiumi életet is.
  • Diákok irányító szerepben – Az iskola hangsúlyozza és ösztönzi a diákok önálló fellépését. A tanulóknak lehetőségük van klubok alapítására és vezetésére, iskolai rendezvények és események szervezésére, és részt vehetnek a kollégiumi élet szabályainak felállításában és betartatásában.
  • Japán nyelv és kultúra – A japán nyelv tanórán keresztüli megismerésén felül a diákok rendszeres kirándulásokon vesznek részt, s így megismerkednek a japán kultúrával, történelemmel és hagyományokkal. Elsajátíthatják a japán virágkötészet fogásait, és részt vehetnek teaszertartáson is; meglátogathatnak kastélyokat, termálforrásokat, templomokat és szentélyeket; részt vehetnek a helyi fesztiválokon és előadásokon, múzeumokat látogathatnak és rövid időre helyi családokkal is együtt élhetnek.
A tanteremben 

A 11. és 12. évfolyam számára az UWC ISAK a Nemzetközi Érettségi Programot (International Baccalaureate Diploma Programme; IBDP) kínálja. Az ezt megelőző tizedik évfolyam segít a diákoknak felkészülni a program szigorú elvárásaira, de sok tanuló csak a tizenegyedik évfolyamban érkezik az UWC ISAK-ba. A hagyományos tantárgyak mellett az iskola japán és kínai nyelv, történelem, közgazdaságtan, természettudományok, film és vizuális művészetek órákat is kínál.

A tantermen kívül 

Az UWC ISAK Japan diákjai a tanórán kívüli tevékenységek széles skáláját élvezhetik, a sporttól és a nyelvi kluboktól kezdve a modell ENSZ-konferenciáig (MUN) vagy a disputáig (debate). Jelenleg az iskolának több mint 50, diákok által indított és szervezett szakköre és klubja van, amit az éves projekthét egészít ki. A tanév folyamán az iskola workshopoknak is otthont ad, valamint különböző vállalkozók, kutatók és innovátorok által tartott előadásoknak.

Az IBDP diákjai maguk tervezik és valósítják meg a saját két éves kreativitás, testmozgás és önkéntesség (Creativity, Activity, Service; CAS) projektjeiket a tizenegyedik és tizenkettedik osztály ideje alatt. Többféle művészeti szakkör is elérhető, köztük színház/színjátszókör, táncklub, glee club (kórus), filmklub, diákújság és még sok más. Az iskolában emellett számos sportklub (többek között kosárlabda, röplabda, rögbi, baseball, tollaslabda, futball és futás), szabadban zajló program (túrázás, kempingezés) és további, campuson kívüli lehetőségek (síelés, snowboardozás, úszás) állnak rendelkezésre.

Rövid kurzusok (Short Courses) 

Az UWC ISAK Japan Summer School egy izgalmas két hetes program a világ minden tájáról érkező, általános iskola felső tagozatos (12-14 éves) diákok számára. A világszínvonalú tanári kar egy olyan tanmenettel kelti fel a diákok érdeklődését és állítja őket kihívások elé, amely globális kérdések felvetésével, a tudatos odafigyelés (mindfulness) gyakorlásával, vezetői képzéssel, tervezési innovációval, szabadtéri foglalkozásokkal, és a japán kultúrát érintő tapasztalatok szerzésével operál. 2010 óta több mint 80 országból érkeztek már résztvevők nyári rövid kurzusra.

Campus és létesítmények 

A japán UWC ISAK modern, világos épületekkel büszkélkedhet, amelyeket díjnyertes építészek terveztek, különös hangsúlyt helyezve a tradicionális japán építészeti hagyományokra. A campus harmonikusan illeszkedik a körülötte elterülő fás, ligetes környezetbe, amely a mindennapi élethez és a tanuláshoz is ideális helyszínt teremt.

A 2016- ban befejezett Kamiyama Academic Center (Kamiyama Tanulmányi Központ) egy korszerű, világos épület, amelyben tantermek, könyvtár/technológiai központ, tanulószobák, tárgyalók és az iskola adminisztrációs központja kaptak helyet. Az Asama nevű épületben további tantermek, laboratóriumok, a menza és egy kültéri terasz található. A kollégiumi lakóépületek (avagy „Házak”) sorokban összekapcsolódó egységek, mind önálló bejárattal. Minden Házban 12-18 diák lakik. A kettő és négy ágyas hálószobákon kívül mindegyik Háznak van saját teakonyhája és egy tágas közösségi helyisége. Egy tornaterem teljes kosárlabdapályával és természetes füves sportpályával, valamint séta- és futóutak biztosítják a kikapcsolódási lehetőségeket a diákok számára egész évben.

2021-ben az UWC ISAK Japan területén megnyílt a The Accord Center nevű többcélú létesítmény, amely elrendezéstől függően tanórák, művészeti kiállítások, konferenciák és előadások helyszíne. 2022-től a campus további két új épületnek ad otthont: egy egészség- és wellnessközpontnak és egy kreatív központnak, amely a campus alkotói terének és művészeti programjainak ad otthont.

Földrajzi elhelyezkedés 

Az UWC ISAK Japan Nagano tartomány Karuizawa nevű 20 000 lakosú) településén, Tokiótól szuperexpressz vonattal körülbelül 70 percre található. Karuizawa egy egész évben sűrűn látogatott üdülőváros négy jól megkülönböztethető évszakkal, ideértve a havas telet is!

Felvételi folyamat 

A 11. évfolyamba a diákok a saját országuk UWC nemzeti bizottságánál jelentkezhetnek, vagy az ún. globális válogatóprogramban (UWC Global Selection Programme). Az IB-t megelőző tizedik évfolyamra csak a japán UWC ISAK-nál közvetlenül lehetséges jelentkezni. Az iskoláról további információt kínál az UWC ISAK Japan saját honlapja.

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

Kapcsolat


UWC ISAK Japan
5827-136 Nagakura,
Karuizawa-machi
Kitasaku-gun,
Nagano 389-0111
Japán

18 Iskola világszerte