Ugrás a részletekre ↓

2 éves program

 

JELENTKEZÉS

 

A UWC Magyarországi Egyesülete meghirdeti 2022-2024-es tanévekre szóló külföldi ösztöndíjpályázatát. Az ösztöndíj kétéves külföldi tanulmányi lehetőséget biztosít olyan különleges iskolákban, ahol a Nemzetközi Érettségi Program keretében közel nyolcvan nemzet fiataljai élnek és tanulnak együtt.

A nemzetközi oktatáson, élményeken és a közösségért végzett szolgálaton keresztül a United World Colleges iskolák arra nevelik a fiatalokat, hogy felelős, környezettudatos, a társadalmi kérdések terén tájékozott állampolgárok legyenek, akik a béke és igazságosság, a megértés és az együttműködés eszméinek elkötelezettjei, és tetteikkel, személyes példamutatásukkal ezen eszmék gyakorlati megvalósítására törekednek. Az iskolák arra buzdítják végzőseiket, hogy tanulmányaik befejeztével térjenek vissza hazájukba, és a nemzetközi közösségben szerzett tapasztalatok otthoni kamatoztatásával járuljanak hozzá országuk fejlesztéséhez, modernizálásához, versenyképessé tételéhez.

Idén három kategóriában pályázhattok:
UWC ösztöndíj
 

Az iskolák a pályázó családok anyagi hátterének függvényében járulnak hozzá a tandíjhoz és indokolt esetben a tandíjon kívüli költségekhez. Az ösztöndíj pénzügyi részleteiről itt, arról pedig, hogy kik pályázhatnak, itt olvashatsz.

Fontos: Arról, hogy az ösztöndíjak melyik iskolákba szólnak, a későbbiekben adunk tájékoztatást.

UWC ösztöndíj hátrányos helyzetű diákoknak
 

Az iskolák és az egyesület jelentős mértékben fedezi a költségeket ott, ahol a családok ezt nem tudjták megtenni. A hátrányos helyzetű diákoknak szóló  ösztöndíj célja, hogy hozzásegítse a UWC oktatáshoz azokat a tehetséges fiatalokat, akik ezt anyagi és társadalmi helyzetük miatt máskülönben nem engedhetnék meg maguknak.

Az ösztöndíj pénzügyi részleteiről itt, arról pedig, hogy kik pályázhatnak, itt olvashatsz.

Fontos: Arról, hogy az ösztöndíjak melyik iskolákba szólnak, a későbbiekben adunk tájékoztatást.

UWC részösztöndíj
 

A részösztöndíj csak egy részét fedezi a kinti tanulásnak, viszont mivel erre az ösztöndíjra sokkal kevesebben jelentkeznek mint a többire, ezért nagyobb a bejutási esély. A tandíj fizetésénél a szülőktől jelentős hozzájárulást várunk.

Az ösztöndíjak pénzügyi részleteiről és arról, hogy miért érdemes ezekre az ösztöndíjakra jelentkezni, bővebben itt olvashatsz.

Fontos: Arról, hogy az ösztöndíjak melyik iskolákba szólnak, a későbbiekben adunk tájékoztatást.

A jelentkezők egyszerre csak egy típusú ösztöndíjra pályázhatnak.

A 2022-2024-es tanévekre szóló jelentkezés 2021. október 18-án nyílik meg. A jelentkezési határidő 2022. január 8. 23:59.

JELENTKEZÉS