Ugrás a tartalomhoz ↓

Középiskolai ösztöndíjak

A UWC Magyarországi Egyesülete meghirdeti 2020-2022-es tanévekre szóló külföldi ösztöndíjpályázatát. Az ösztöndíj kétéves külföldi tanulmányi lehetőséget biztosít olyan különleges iskolákban, ahol a Nemzetközi Érettségi Program keretében közel nyolcvan nemzet fiataljai élnek és tanulnak együtt.

A nemzetközi oktatáson, élményeken és a közösségért végzett szolgálaton keresztül a United World Colleges iskolák arra nevelik a fiatalokat, hogy felelős, környezettudatos, a társadalmi kérdések terén tájékozott állampolgárok legyenek, akik a béke és igazságosság, a megértés és az együttműködés eszméinek elkötelezettjei, és tetteikkel, személyes példamutatásukkal ezen eszmék gyakorlati megvalósítására törekednek. Az iskolák arra buzdítják végzőseiket, hogy tanulmányaik befejeztével térjenek vissza hazájukba, és a nemzetközi közösségben szerzett tapasztalatok otthoni kamatoztatásával járuljanak hozzá országuk fejlesztéséhez, modernizálásához, versenyképessé tételéhez.

Idén három kategóriában pályázhattok:
UWC ösztöndíj 

Ebben a kategóriában idén európai, ázsiai és afrikai iskolák fogadnak diákokat.

Az iskolák a pályázó családok anyagi hátterének függvényében járulnak hozzá a tandíjhoz és indokolt esetben a tandíjon kívüli költségekhez. Az ösztöndíj pénzügyi részleteiről itt, arról pedig, hogy kik pályázhatnak, itt olvashatsz.

UWC ösztöndíj hátrányos helyzetű diákoknak 

Ebben a kategóriában idén európai iskola fogad diákot. 

Az ösztöndíj pénzügyi részleteiről itt, arról pedig, hogy kik pályázhatnak, itt olvashatsz.

UWC részösztöndíj 

Ebben a kategóriában idén a UWC USA, a UWC Adriatic és a Li Po Chun UWC iskolák fogadnak diákokat.

A tandíjhoz ezen iskolák tanévenként legalább 2,3 millió forint hozzájárulást várnak. Az ösztöndíjak pénzügyi részleteiről és arról, hogy miért érdemes ezekre az ösztöndíjakra jelentkezni, bővebben itt olvashatsz.

A jelentkezők egyszerre csak egy típusú ösztöndíjra pályázhatnak.

A jelentkezési határidő 2020. január 6. 23:59.